5 praktikus tanács, hogy jól sikerüljön a Jobline Női Karriernapod

szerző: Jobline
2014 június 08. Szóljon hozzá

Idén először várja látogatóit a Jobline Női Karriernap. Adunk néhány jó tanácsot, hogy megfelelően fel tudj készülni a rendezvényre.

A Jobline Női Karriernap ötletét a HVG Állásbörzék több éves tapasztalata adta. Kiderült, hogy szükség van olyan rendezvényekre, ahol a fiatal női munkavállalók testreszabott álláslehetőségekkel találkozhatnak, és a családbarát munkahelyek is meghirdethetik azokat a pozíciókat, amelyeket betöltve a kismamák is megtalálhatják számításaikat. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a női munkavállalók igényei speciális megközelítésre tartanak számot – erre szeretnének választ adni a Jobline Női Karriernap előadásai, meetupjai és a szakértőkkel történő személyes találkozások.

1. Mit hozz magaddal?

  • A Jobline Női Karriernapra regisztrálnod kellett, ezután kaptál egy azonosítót e-mailben. Ezt semmiképp se hagyd otthon. A legjobb, ha kinyomtatod, szükség lesz rá a belépéshez. Az is jó megoldás, ha elmented a mobilodon.
  • Legyen nálad toll és jegyzetfüzet. Akár az előadásokon, akár a kiállító cégek képviselőivel történő találkozáskor jól fog jönni, hogy papírra tudsz vetni néhány fontos adatot vagy gondolatot.
  • Ha van névjegyed, hozz párat magaddal. Ha nincs, és be tudsz beruházni, csináltass, mert hasznos lehet, ha sikerül ígéretes szakmai ismeretségeket kötnöd.
  • Legyen nálad víz és egy kis rágcsa. Meleg időt jósolnak a meteorológusok, ezért szükség lesz legalább fél liter folyadékra. A keksz, a csoki, alma vagy banán pedig azért kell, hogy ne bambulj el az előadásokon csak azért, mert hirtelen leesett a vércukrod.
  • A mobilodat töltsd föl előző este, mert lehet, hogy fontos telefonszámok kerülnek bele a rendezvény alatt, és szeretnél felvételeket készíteni az előadásokon vagy amikor érdekes emberekkel találkozol. A guta ütne meg, ha pont akkor merül le, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

2. Ne gyere egyedül

Hozd el a legjobb barátnődet vagy a párodat, hogy magabiztosabban lavírozhass a sokadalomban. Ajánld minél több barátnődnek a Jobline Női Karriernapot, és értékes nyeremények boldog tulajdonosa lehetsz.

3. Hogyan öltözz?

A ruhád, cipőd legyen kényelmes, hiszen változatos programok várnak egész nap, és bírnod kell a gyűrődést. Ám ha állást kínáló cégeknél szeretnél bemutatkozni, elegáns megjelenés ajánlott. Nem kell úgy kicsípned magadat, mintha szabályos állásinterjúról lenne szó, de néhány apró öltözködési gesztussal jelezd, hogy számodra fontos eseményről van szó.

4. Gyere időben

Ha meetupra, személyes tanácsadásra jelentkeztél, érdemes egy kicsit korábban megérkezned, hogy el tudd foglalni a helyedet, és rá tudj hangolódni a foglalkozásra.


5. A CV-det se hagyd otthon

A legjobb megoldás az, ha már regisztráció után feltöltötted az önéletrajzodat, de legyen nálad is néhány példány, amit adandó alkalommal oda tudsz adni egy cég képviselőjének vagy egy szakértőnek. Egy ilyen rendezvény kiváló alkalom a networkingre, hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolatokat tudsz így megalapozni.


Jobline Női Karriernap – először Magyarországon!

2014. 06.14., Bálna Rendezvényközpont

További információk és regisztráció: http://www.noikarriernap.hu/hu/

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Forrás: Jobline

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)