Itt van minden, amit az állásinterjúról tudnod kell

szerző: Jobline
2014 július 29. Szóljon hozzá

Eldöntheti a jövőnket, hogyan szerepelünk az állásinterjún, de azért nem kell túlságosan stresszelnünk e nagy próbatétel előtt. Alaposan fel lehet rá készülni, például a Jobline cikkei segítségével is.

Az állásinterjúnak megvan a maga ügymenete, amit be kell tartani. Bizonyos értelemben olyan ez a találkozás, mint az első randi: szeretnénk a lehető legjobb benyomást tenni a másikra – azaz a HR-esre és rajta keresztül a cégre – , mert lehet, hogy ő az, akivel hosszabb távra akarunk majd tervezni. Mivel az első néhány másodperc döntő, gondoskodnunk kell a tökéletes megjelenésről, és arról, hogy kiküszöböljük a zavaró tényezőket. Ebből a cikkből kiderül, mit tilos viselni az állásinterjún.

Vannak nagyon egyszerűnek tűnő kérdések, amelyekkel kétségbeesésbe lehet kergetni az állásra jelentkezőket, de a HR-esnek mindegyikkel megvan a maga célja. Nem véletlen, ha a kudarcról faggat, és tényleg kíváncsi arra, mit adunk elő magunkról, mert rengeteg információt kaphat a válaszból.
A kimondottan rázós kérdésekre is fel kell készülni.

Forrás: Jobline

 

Nagyon fontos az is, hogy ne bosszantsuk fel apró bakikkal a HR-est. Egy hazai szakember elárulja, mire kell vigyázni.

Érdemes megfogadni egy hollywoodi forgatókönyvíró tanácsait is, ha arról van szó, mit és hogyan adjunk elő magunkról, hogy lenyűgözzük az interjúztatót.

Meg kell ragadni az alkalmat, ha végre mi is kérdezhetünk. Ezt az öt dolgot semmiképpen ne hagyjuk ki.

Forrás: Jobline


Az interjúztatónak megvannak a maga hatásos trükkjei, amikkel udvariasan lepattint bennünket, ha úgy látja, nem mi vagyunk az ideális jelölt a posztra. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mik ezek a varázsigék. Erről itt olvashatsz.

Miután megvolt az interjú, maradt még dolgunk: köszönőlevelet kell írnunk, mert lehet, hogy ennek alapján döntenek a javunkra.

Végezetül néhány elképesztő és sok általános baki, amiket az álláskeresők az interjún elkövetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)