6 biztos jele annak, hogy igazán kiváló cégnél dolgozol

szerző: Jobline
2015 szeptember 16.

Ha nagyon jólérzed magad a munkahelyeden, az alábbi tényezők biztosan szerepet játszanak benne. Ám ha kevés biztos jelet tudsz kipipálni a listán, ideje leporolnod az önéletrajzodat, mert nagyon valószínű, hogy új kihívásokat kell keresned.

Amikor az ember jó helyen dolgozik, ösztönösen érzi, mert repeső szívvel indul reggel munkába, délután pedig nem úgy megy haza, mint akit agyonvertek, és nem kívánja pokolba a munkatársait. De azért vannak kevésbé szubjektív jelei is annak, hogy sikerült megtalálni azt a céget, ahol a fényes jövő biztosított.

Biztos, hogy jó helyen vagy? Merj továbblépni és nyerj>>

Folyamatosan fejlődsz
Közhelyszámba megy, hogy egy vállalat legnagyobb értékét azok az emberek jelentik, akik ott dolgoznak, mégis viszonylag kevés cég veszi komolyan ezt az alapigazságot. Egy kiváló cég rengeteg időt, pénzt és energiát fektet az alkalmazottak fejlesztésébe, tanfolyamokat szervez, változatos képzéseket biztosít, és folyamatosan azt a pozitív üzenetet küldi a dolgozóknak, hogy minden lehetőség adott a személyes fejlődésük számára, ezeket csak ki kell használni.

Meritokrácia uralkodik
Azaz mindenkit az érdemei, teljesítménye alapján értékelnek, jutalmaznak, léptetnek elő. Az értékelési rendszer rendkívüli pontossággal tudatja a dolgozókkal, éppen hol tartanak. Csak az eredmények számítanak, mindegy, honnan jött valaki, milyen a végzettsége, vannak-e befolyásos támogatói vagy nincsenek. Az okos, magabiztos, kompetitív szellemiségű emberek valósággal lubickolnak ilyen környezetben, és sikert sikerre halmoznak.

Támogatják a kockázatvállalást
Az igazán kiváló cégeknél nem csupán engedik, hogy az alkalmazottak kockázatot vállaljanak, hanem egyenesen ünneplik azokat, akik mernek nagyot gondolni. Aki kockázatot vállal, az tévedhet és el is bukhat, de ez mindig benne van a pakliban, ezért a kiváló cégeknél nem csinálnak nagy ügyet belőle, amennyiben  az eredeti koncepció ígéretes volt. Az ilyen kockázatvállalási kultúra mágnesként vonzza a kreatív, merész szakembereket, akik innovatív elképzeléseiket megvalósítva sikerrel veszik fel a harcot a konkurenciával.

 

Forrás: Jobline

 

Támogatják a sokszínűséget
Ami jó a társadalomnak, az jót tesz az üzletmenetnek is. Ezt az egyszerű igazságot feltétlenül szem előtt tartják a kiváló cégek, ezért a nemi, vallási vagy etnikai hovatartozás nem számít, kizárólag azok az ötletek és eszmék fontosak, amelyekkel a találékony dolgozók hozzá tudnak járulni a szervezet fejlődéséhez. Minél sokszínűbb és változatosabb mentalitású a szakembergárda, annál jobb, és aki rászolgált, annak rendkívül rugalmas munkarendet biztosítanak, hogy minél inkább ki tudjon bontakozni. Magyarul: a kiváló cégek felvilágosultak.

Nagyon válogatósak
A legjobb tehetségeket akarják megszerezni maguknak a legnagyszerűbb cégek, ezért rendkívül szigorú kiválasztási feltételeket támasztanak: a leendő munkatársaknak embert próbáló interjúztatási folyamaton kell átküzdeniük magukat. Elsősorban az intelligenciát és a korábbi tapasztalatokat veszik górcső alá, mert ez garantálja a magas minőséget.

Nyereségesek és növekednek
A legnagyobb tehetségeket magukhoz csábító cégek egyre sikeresebbek, nyereségesek és növekednek, s ezzel újabb tehetségeket tudnak megnyerni maguknak – és meg tudják tartani azokat, akik már náluk dolgoznak. A legjobbak pedig a legjobbakat vonzzák, ami öngerjesztő folyamat, ezért az egyik siker követi a másikat. Mert ez olyan utazás, amiből senki nem akar kiszállni.

Jack Welch cikke nyomán.

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről! Ráadásul most értékes ajándékokat is nyerhetsz. Regisztrálj itt>>

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen