Az angol ápolói regisztrációt nem lehet tovább halogatni (X)

szerző: Jobline
2015 november 26.

2016. január 18-tól jelentősen szigorítják az Egyesült Királyságba készülő ápolók a munkavállaláshoz mindenképp szükséges PIN regisztrációt. Az ottani szakmai kamara, az NMC egy újabb kritériumot vezet be, ezzel megnehezítve a PIN megszerzését. Az ápolóknak január végén már IELTS level 7 szintű nyelvvizsgát kell letenniük, amely egy felsőfokú nyelvvizsgának felel meg.

A magyar ápolóknak azonban nincsen idejük nyelvet tanulni, főleg nem ilyen magas szinten. Nem csoda, hiszen gyakran 2-3 munkahelyen dolgoznak egyszerre a megélhetésért, az alacsony bérek miatt. Külföldre közvetített ápolóink tájékoztattak minket, hogy itthon bruttó 120.000 és 180.000 Ft között alakult a fizetésük, amiből egy felsőfokú nyelvvizsgára való felkészülést már nem tudtak finanszírozni.

A PIN megszerzéséhez szükséges online regisztrációt ezért minél hamarabb el kell kezdeni az NMC honlapján. Aki ezt még idén megteszi, az a nyelvvizsga alól! Legutolsó információink szerint körülbelül január tizenhetedikéig lehet regisztrálni, ezért arra kérjük a jelölteket, hogy minél előbb keressenek meg minket! (Az irodánk idén december 22-ig van nyitva, így karácsony előtt még meg lehet tenni az első szükséges lépést.)

Az Euwork Kft. csak magán idősotthonokba helyez el jelölteket, mivel a kórházak csak olyan pályázókat vesznek fel, akik folyékonyan beszélnek angolul, illetve pár év Egyesült Királyságban szerzett tapasztalat van a hátuk mögött. Irodánk a pályázót segíti a hivatos ügyintézés teljes folyamata során: már PRN számmal (online regisztráció során kapott sorszám) is el tudjuk helyezni ügyfeleinket. PRN számmal először gondozóként, majd 4-5 hónappal később a PIN megszerzése után ápolóként tudnak dolgozni. Ügyfeleink kivétel nélkül élnek a lehetőséggel, hogy a regisztráció elbírálása alatt már abban az idősotthonban dolgozhassanak, amely később ápolóként fogja fogadni őket. Ezzel a megoldással ugyanis lehetőség nyílik a kereset gyors növelésére (hiszen az ápolók gondozóként is kb. havi 440.000 Ft-ot keresnek az Egyesült Királyságban) Ezen felül etz a megoldás lehetőséget teremt a munkatársak, a munkakörnyezet megismerésére, az intézmény teljes feltérképezésére, még mielőtt ápolóként, teljes felelősséget vállalva kezdenének el dolgozni.

A regisztrációt tehát nem érdemes halogatni, hiszen ez egy remek lehetőség: regisztrált ápolóként a fizetés körül-belül 2000-2600 GBP bruttó havonta (azaz kb 850.000 – 1.150.000 Ft), szállást pedig minden idősotthon biztosít a munkavállalók számára.

Karasi Kitti,
az Euwork Állásközvetítő Iroda munkatársa

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen