Nagyszerű karrierlehetőség: hamarosan SSC-diplomát is lehet szerezni

szerző: Jobline
2016 február 02.

Eddig a nyelveket tudó bölcsészek egyik kedvenc célpontja volt az SSC szektor, mostantól azonban hivatalos szakképzésben vehet részt, aki ügyfélszolgálati központban szeretne dolgozni – továbbá ígéretes karriert építeni és jól keresni.

Megéri az SSC-t választani: ez a második legjobban fizetett szakma az IT után, az átlagfizetés bruttó 400 ezer forint. Az Edutus Főiskola Budapesten indít SSC képzést, jó érzékkel felismerve az igényeket.

Az ügyfélszolgálati központok (Shared Service Center – SSC) többek között a gyors internetkapcsolatnak köszönhetik megszületésüket. A multik rájöttek, hogy szervezetük egyes részlegeit – könyvelés, pénzügy-számvitel, informatika – nem érdemes külön-külön az egyes leányvállalatok országaiban működtetni, hanem költésghatékonyan egy helyre lehet csoportosítani? Hová? Ahol viszonylag olcsó, de jó minőségű a munkaerő (az idegen nyelvek ismerete az egyik legfontosabb szempont) és adottak bizonyos civilizációs feltételek. Ez a leírás jól illik az EU közép-európai országaira, azaz hazánkra, Csehországra, Szlovákiára és Lengyelországra, nem csoda, hogy egyre több SSC ver gyökeret itt.


 

Zárkózottaknak nem ajánlott
Az SSC egyes részlegei interneten keresztül kommunikálnak egymással, a közös nyelv az angol, illetve annak számos akcentusban beszélt változata. Az egyik első nagy kihívás a munkatársak számára éppen az, hogy meg kell szokni, a különféle országokból, sőt kontinensekről származó kollégák mind másképp törik az angolt. Az is tény, hogy az SSC nem a zárkózott embereknek való, a munkát állandó pörgés és a kollégákkal való folyamatos interakció jellemzi, ebben a közegben csak az extrovertált személyiségek érzik jól magukat.


Alapozd meg a jövődet! Számos SSC-állásajánlat közül választhatsz a Jobline-on! 


Igazán komoly karriert az futhat be a hazai SSC szektorban, aki a megfelelő személyiségjegyek felmutatása mellett több nyelven is jól kommunikál. Az alap az angol, nem árt beszélni még egy „nagy” nyelvet (német, francia, orosz), további pluszt jelent a régió nyelveinek ismerete (cseh, lengyel, román, ukrán), és bónuszt (vagyis pénzben kifejezett komoly többletjuttatást) ér a kevésbé frekventált nyelvek ismerete.


A kormány is felismerte

Az SSC szektor a nyolc kiemelt, adókedvezménnyel támogatott iparág közé került Magyarországon egy 2014-es törvény alapján. Ennek is köszönhető, hogy a fejlődés rendkívül gyors, mostanra csaknem száz cég működik ezen a területen, zömmel Budapesten, városnyi, több mint harmincezer alkalmazottat foglalkoztatva. A főváros mellett Debrecen és Szeged
is egyre népszerűbb az SSC-k számára, a fejlett infrastruktúra és a képzett munkaerő csábítja leginkább a cégeket.

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

képzés  •  karrier  •  SSC  •  Edutus
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen