A személyes álláskeresés ideje lejárt? - 5 tény, ami ellentmond ennek

szerző: Jobline
2016 február 09.

Könnyebb és kényelmesebb a karrierépítés a monitor elől, de vajon eredményesebb is? Elgondolkodtál már azon, hogy egy pár perces beszélgetés vagy egy önéletrajz révén jegyeznek meg valakit jobban a HR-esek? Ismerd meg az öt legfontosabb dolgot, amire csak egy rendezvényen van lehetőség!

  1. Pontosíthatod a jövőképed! Utána járhatsz, hogy a tanulmányaiddal és végzettségeddel mely állásokra tudsz jelentkezni. A megjelenő cégek képviselőitől megkérdezheted, hogy a számodra vonzó pozícióban milyen feladatokra készülhetsz. Így könnyebben el tudod eldönteni, hogy az adott irány és lehetőség neked való-e vagy sem.

 

  1. Felhívhatod magadra a kiválasztási szakemberek figyelmét! Egy adott állásra szabott pályázat jó belépő lehet egy céghez, azonban ha ki akarsz tűnni a jelentkezők tömegéből, érdemes személyesen is ráerősíteni az érdeklődésre. Beszélgess kötetlenül a vállalat munkatársaival, bizonyítsd rátermettségedet akár egy szakmai feladvány megoldása során.
  2. Megtudhatod, hogy lehetsz ideális jelölt! Beadott jelentkezések tömegére nem kapsz választ, de nem tudod, mi lehet az oka a visszajelzés hiányának? A személyes találkozás alkalmával megtudhatod, hogy milyen készségeiden kell javítanod, esetleg a sikeres jelentkezéshez érdemes valamilyen továbbképzésben gondolkodnod.
  3. Felmérheted, hogy érdemes-e külföldben gondolkodnod! Széles az országhatárokon túli tapasztalatszerzési lehetőségek palettája. Azonban vajon megéri egy-egy csalogató hirdetés alapján mindent hátrahagyva elutazni. Reálisabb képet kaphatsz arról, hogy ösztöndíjban, állásban vagy jelenleg egyikben sem érdemes gondolkodnod.
  4. Szakember segítségével hasznos praktikákat sajátíthatsz el! Egy állásinterjú során a testbeszédtől a kínos kérdések kezeléséig sok apróságnak tűnő dolog döntő tényezővé válhat. Ha személyre szabott tippeket kapsz, javíthatod esélyeid az állás elnyeréséhez.

+1 Ha szeretnéd ezekkel a személyes álláskeresés felsorolt előnyeivel élni, ne hagyd ki az ország legjelentősebb karrierrendezvényét. A HVG Állásbörzén több mint 190 kiállítóval találkozhatsz, továbbá több mint 10 különböző témájú ingyenes tanácsadás közül választhatod ki a számodra legfontosabbakat.

Regisztrálj még ma, és tegyél a karrieredért most! Hogy ne maradj le a legfrissebb hírekről, érdemes rendszeresen követni a HVG Állásbörze hivatalos Facebook oldalát is.

Találkozzunk személyesen!

HVG Állásbörze
Időpont: 2016. március 2-3. (szerda-csütörtök)
Nyitva tartás: 10:00-18:00
Helyszín: SYMA Rendezvényközpont, A csarnok

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen