10 jele annak, hogy munkahelyet kell váltanod

szerző: Jobline
2017 február 14.

Mindenkire rátörhet néha az érzés, hogy talán máshol kellene dolgoznia, de ha ez a gondolat állandóan ott motoszkál a fejedben, érdemes komolyan venni. 10 jó oka is lehet, hogy sürgősen új munkahelyet kell keresned a Lifehack szerint.

1. Reggel utálsz munkába indulni

Ha reggel az ébresztőóra csörgése olyan számodra, mintha a lélekharangot kondítanák meg, és rémülettel vegyes borzalommal gondolsz az előtted álló napra, cselekedned kell. Gondold végig, mi lehet a bajod a munkáddal vagy a munkahelyeddel, aztán beszéld meg a főnököddel, hogyan lehetne javítani a helyzeten. Ha nem lehet, frissítsd az önéletrajzodat, és kezdj el új állást keresni.


2. Nem érdekel a munkád

Úgy érzed, hogy semmi közöd ahhoz, amit csinálsz, a munkád nem szolgálja a távlati céljaidat, sőt néha már egyenesen dühít, amivel foglalkoznod kell? Jól megfizetnek, de még ez sem nyújt kellő motivációt? Változtatnod kell, mert ez az állapot végül kiégéshez vezethet.


3. Megrekedtél

Nem tanulsz már semmi újat a munkahelyeden, és arra sincs lehetőség, hogy továbblépj (akár fölfelé, akár oldalirányba, azaz egy hasonló színtű, de érdekesebb pozícióba). Innen akarsz nyugdíjba menni?


4. Bajok lehetnek a céggel

Öröm egy stabil és folyamatosan fejlődő cégnél dolgozni, ám annál nagyobb aggodalomra ad okot, ha baljós jelek mutatkoznak a vállalat jövőjével kapcsolatban. A szektor általános válsága, átgondolatlan, kapkodó döntések, menekülő vezetők és munkatársak, ijesztő folyosói pletykák – ez mind arra utalhat, hogy a cég napjai meg vannak számlálva.


5. Nem vagy önmagad

Egész nap szerepet játszol, hogy megfelelj a követelményeknek? Ha nem vagy igazán lelkes, sem kedves, csak úgy csinálsz, mert muszáj, az hosszú távon lelki torzulásokhoz vezet. Nem éri meg.

 6. Romlik az egészséged a stressz miatt

A tartós idegfeszültség fizikai tüneteket produkál. A hízás, a pánikroham, a búskomorság, a fejfájás és a különféle egyéb testi fájdalmak, a fokozódó szerhasználat (cigaretta, alkohol, nyugtatók) egy közelgő egészségügyi katasztrófa előjelei lehetnek. Életformaváltással mindez megelőzhető, ehhez pedig először munkahelyet kell váltani.


7. Elviselhetetlen a főnököd

A dolgozók jelentős része nem is a munkáját utálja, hanem a főnökét, és miatta távozik. Ha veled is hasonló a helyzet, először próbálj a cégen belül máshová kerülni, illetve mérd fel, meddig maradhat ez a főnök a nyakadon. Ha reménytelenül kedvezőtlenek a kilátások, bizony menni kell.


8. Negatív spirálba kerültél

Nincs kedved dolgozni, a legkisebb faladatok elvégzése is szinte fizikai fájdalommal jár, és nem bírod a munkatársaidat? Ehhez társulhat még, hogy az állandó frusztráció miatt elhanyagolod magad (öltözködés, higiénia, egészséges táplálkozás), folyton kialvatlan vagy és az a homályos érzés nyomaszt, hogy innen visszafelé már nem vezethet út. Törj ki ebből az állapotból – egy másik munkahelyen.


9. Nincs magadra semmi időd

Napjaink mantrája a munka-magánélet egyensúlya, ami nem véletlen. Aki annyit dolgozik, hogy közben nincs ideje élni, az fölöslegesen pazarolja az energiáit, és rövid életű lesz ezen a Földön. Az elhanyagolt családról, barátokról már nem is beszélve. Az állandó túlórázás, hétvégi munkavégzés akkor megéri ugyan, ha szerény startupunkat komoly céggé akarjuk fejleszteni, ám ha nincs semmilyen nagy cél, hanem szimpla mókuskerékről van szó, lépni kell.


10. Teljesen idegennek érzed magad a munkahelyeden

Amikor először teszed fel magadnak a kérdést, hogy „mit keresek én itt?”, elérkezett a pillanat, amikor kezdesz ráébredni, hogy az aktuális munkát vagy munkahelyet nem neked találták ki. Akár te vagy olyan alkatú, hogy nem tudsz beilleszkedni a vállalati kultúrába, akár a cég elvei, működési módszerei elfogadhatatlanok számodra, olyan munkahelyet kell keresned, ahol otthon érezheted magad.

 

Ha te is úgy érzed, hogy váltanod kell, regisztrálj a jobline.hu-n, töltsd fel frissített önletrajzodat, böngészd az álláshirdetéseket és látogasd rendszeresen Facebook-oldalunkat is!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen