Microsoft: képzéssel az informatikushiány ellen

szerző: Jobline
2017 március 09.

22 ezer betöltetlen informatikus állás van a magyarországi munkaerő-piacon, noha az informatikai végzettség könnyű és gyors elhelyezkedést biztosít, a képzési területek között pedig kiemelkedően jó esélyeket és magas fizetést. A Microsoft abban hisz, hogy a magyar gazdaság versenyképessége azon múlik, mennyire versenyképes a magyar diákok tudása. Ez pedig elképzelhetetlen megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül.

Az oktatás terén a YouthSpark programok állnak társadalmi szerepvállalásunk középpontjában. Ezek a kezdeményezések hozzájárulnak a magyar diákok versenyképes tudásához. A YouthSpark több mint 50 ingyenes programot kínál a fiataloknak, akik ezeken keresztül sajátíthatják el a digitális írástudás alapjait egészen a haladó informatikai ismeretekig.

 YouthSpark – programok a kezdő lépésektől a startupokig
Komoly kezdő lökést adhat egy fiatal programozó csapat számára az ImagineCup, egy hatalmas nemzetközi technológiai verseny. A megmérettetésen a fiatal magyar programozók kiváló eredményeket érnek el évről-évre. A magyarországi döntő győztes csapata Seattle-be utazhat és részt vehet az Imagine Cup világdöntőjén, 2017. július végén. Tavaly Magyarországot az InSimu csapat képviselte az InSimu Patient alkalmazással.

A BizSpark program startupoknak kínál szoftver és felhőtechnológiai megoldásokat, így segítve az elindulásukat, a legkomolyabb informatikai hátteret biztosítva számukra, a legkritikusabb, induló fázisban.

 


Digitális írástudás – jó helyen, jó időben
A diákoknak, pedagógusoknak és oktatási intézményeknek nyújtott ingyenes Office 365-től kezdve, a rendszergazdáknak szóló online tanfolyamokon keresztül (Virtual Academy), a felsőoktatásban tanulókat megszólító technológiai nagyköveti programig (Student Partner Program), vagy a női programozói tehetségeket elindító kezdeményezésig (DigiGirlz) számos ismeretátadó és támogató kezdeményezés szerepel a vállalat társadalmi felelősségvállalási programjai között. Ezek a programok a kisiskolásoktól a képzett informatikusokig mindenkit segítenek abban, hogy többre lehessenek képesek.

Diploma után
A MACH (Microsoft Academy for College Hires) egy két éves tehetségmenedzsment program, kiemelkedően eredményes fiatalok számára. A lehetőség attól különleges, hogy a résztvevők lehetőséget kapnak mentorálásra a tapasztalt kollégáktól és a vezetők is kiemelt figyelmet fordítanak rájuk, ezen kívül rengeteg külföldi konferencián vehetnek részt, ezen felül pedig kiemelkedően magas kezdő fizetéssel jár. Az ingyenes Azure-képzés során pedig a Microsoft a jelen és jövő munkaerőpiaci igényeit szem előtt tartva oktatja a szakembereket, a kurzus végén pedig jelentős árkedvezménnyel tehetők le a nemzetközileg elismert MCP/ MCSEA/MCSE vizsgák is. Az ingyenes képzés célja, hogy hozzájáruljon az IT szakemberek képzéséhez és tudásmegosztásához, mely a vállalati partnerek számára is konkrét és forintosítható előnyökkel és innovatív lehetőségekkel jár.

 A frissen végzettek szakirányú elhelyezkedését segíti a Microsoft új karrierközpontja, amely immár Magyarországon is megnyitotta kapuit. Az IT Pro Karrier Center segíti az informatikai szakembereket abban, hogy követhessék a gyors technológiai változást és mindig felkészültek legyenek arra, hogy a legjobb pozíciókba kerüljenek. Egyszersmind a vállalatoknak is támogatást nyújt ahhoz, hogy megfelelő felkészültségű informatikusokat találjanak.
Képzései során a Microsoft azt a szemléletmódot is igyekszik átadni, amelyet saját munkatársaitól is elvár, így többen arra is lehetőséget kapnak arra, hogy a világ vezető IT cégének magyarországi leányvállalatánál helyezkedjenek el. „Természetes elvárásunk, hogy minden kollégánk szenvedéllyel álljon a technológiához. Emellett fontos a folyamatos tanulásra nyitott gondolkodásmód és az, hogy a jelölt mennyire képes átlátni a komplex rendszereket és folyamatokat, és mennyire tud alkalmazkodni a folyamatosan változó üzleti környezethez” – emelte ki Friedl Zsuzsanna, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. „Az önállóság, a független munkavégzésre való képesség és vágy is elengedhetetlen, ugyanakkor az együttműködési készség szintén alapelem: nálunk csak akkor lehet valaki sikeres, ha a többiekkel közösen, egymás céljait támogatva dolgozik, alapkövetelmény az eredményorientáltság, illetve az, hogy bármilyen szakterületről legyen is szó, a munkatárs az ügyfelei, kollégái számára megkérdőjelezhetetlen legyen” – tette hozzá a szakember.


 

képzés  •  Microsoft  •  utánpótlás  •  Imagine Cup
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen