Építs karriert egy prosperáló német cégnél!

szerző: Jobline
2017 május 18.

11 milliárdos autóalkatrész-üzem építését indította el Debrecenben a német ThyssenKrupp. Várják a magyar szakembereket.

Az első jelképes kapavágással megkezdődött a ThyssenKrupp közel 11 milliárd forint értékű zöldmezős beruházása Debrecenben. A német vállalat új, több mint 18 000 négyzetméter alapterületű üzemében rugókat és stabilizátorokat gyártanak majd. Az építési munkálatok megkezdését Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, dr. Karsten Kroos, a ThyssenKrupp alkatrész-technológiai üzleti területének vezérigazgatója, Matthias Koll, a ThyssenKrupp rugó- és stabilizátor üzletágának vezérigazgatója, dr. Papp László, Debrecen polgármestere és Marc de Bastos Eckstein, a ThyssenKrupp Hungary ügyvezetője jelentette be.

 

 

A debreceni gyár jövőre készül el, és 2018-tól kezdődően évente több mint hatmillió magas minőségű csavarrugót és stabilizátort állít elő ismert európai OEM-ek (Original Equipment Manufacturer, vagyis autóipari összeszerelő üzemek) számára. A beruházással 2020-ig a ThyssenKrupp 250 új munkahelyet teremt Debrecenben. Ezek betöltéséhez a konszern már megkezdte a felvételt, mert a csúcstechnológiát alkalmazó gyáregység minden dolgozóval szemben magas igényeket támaszt, így a Magyarországon és Németországban is zajló képzéseket időben meg kell kezdeni.

 

Matthias Koll
Matthias Koll


„Magyarország sikeres, a gazdasági növekedést jövőre 4% fölött prognosztizáljuk, és azt is Magyarország sikerének tartom, hogy egy ilyen óriásvállalat, mint a német thyssenkrupp, ismét Magyarországot választotta befektetéséhez. Sorolhatnám a tényezőket, amelyek ehhez hozzájárultak, a legfontosabb, hogy ez a szoros együttműködés most új lökést kapott. Magyarország jól teljesít, napról napra haladunk előre” – hangsúlyozta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár.

 


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen