Kutyát minden irodába!

szerző: Jobline
2017 június 15.

A kaliforniai tech-cégeknél kifejezetten ösztönzik az alkalmazottakat, hogy magukkal vigyék szőrös kedvencüket az irodába. Persze emögött is a könyörtelenül számító kapitalista érdek érhető tetten: a gazdi sokkal produktívabb lesz és tovább marad a monitor előtt a munkaidő letelte után, ha négylábúja vidáman ott sertepertélhet körülötte.

Azt nyilván egy ötéves is azonnal ki tudná találni, hogy a Google az egyik legkutyabarátabb munkahely a világon. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a kutyák fontos szerepet töltenek be gazdáik életében, és ha bejöhetnek a munkahelyre, azzal jelentősen javul dolgozóink életminősége – mondja Stacey Sullivan, a világszerte 23 ezer főállású alkalmazottat foglalkoztató vállalat cégkultúra-igazgatója. – A kutyák természetesen csak megfelelően csipelve, oltva és pórázon léphetnek be létesítményeink területére.”

 


 

Egy Santa Monica-i tech-cégnél, a GumGumnál, amely mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozik, a stresszcsökkentés érdekében látják szívesen a kutyákat. Ophir Tanz vezérigazgató maga jár elöl a jó példával: reggelente kutyája, az amerikai eszkimó Indy köszönti lelkes farkcsóválással a dolgozókat. „Nagyon nagy a pörgés nálunk, ezért nem árt, ha a kutyák segítenek kicsit ellazulni” – mondja Tanz, akivel azonban nem ért mindenki egyet a vállalatnál. „Eléggé ambivalens viszonyban vagyok a kutyákkal, nem mindig tudok velük megfelelően kommunikálni” – árulja el Nicole Hirsch, a GumGum marketingigazgatója. A fölösleges feszültség elkerülése érdekében a cégnél kutyamentes helyeket is kialakítottak, ahol azok tudnak ellazulni, akik pont az ebek miatt stresszelnének. A GumGumnál azt tervezik, hogy a kutyák után a macskák és más kedvencek is szabad bejárást kapnak az irodába, de Tanz tudja, hogy ehhez a céges politika alapos újragondolására van szükség. „Rengeteget kell még ezen agyalni, de biztos vagyok benne, hogy ez a gyakorlat egyre népszerűbb lesz” – vélekedik a vezérigazgató.

 

Ha gyorsan, egyszerűen szeretnél munkát találni, nézd meg legfrissebb álláshirdetéseinket:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK


A Tradesy portál nők számára kínál minőségi használt ruhákat és kiegészítőket, és itt is a céges politika egyik sarkköve, hogy a dolgozók magukkal vihetik kutyáikat az irodába. A négylábúak jogait sikerült oly mértékben kiterjeszteni, hogy jelen lehetnek az értekezleteken is, és gyakran a klaviatúrát koptató gazdájuk ölében töltik a munkaidő nagy részét. Tracy DiNunzio ügyvezető igazgató szerint a széles körű kutyázás verhetetlen win-win helyzetet jelent a munkáltató és az alkalmazottak számára egyaránt. „Mindenki sokat túlórázik, mert a kutyájának köszönhetően teljesen otthon érzi magát” – mondja DiNunzio.

A PrintingForLess.com-nál nem csupán mindenki behozhatja a munkahelyére kedvencét, de rendszeres versenyeket is rendeznek a kutyák számára. A cég irodájában naponta 10-15 négylábú rohangál fel és alá. „A kutyák remek szórakozást jelentenek számunkra, és nekik köszönhetően mindent lazán tudunk venni – mondja Shayla McKnight marketingmenedzser. – A kutyák erősítik az összetartozás érzését a kollégák között és fejlesztik a kreativitást.”

Egy kutatás szerint a kutyabarát munkahelyeken a dolgozók jobban megbecsülik egymást, erősebb közöttük a bizalom és hatékonyabb a csapatmunka.


Az Autodesk szoftvercégnél csaknem 7000 ember dolgozik, öt százalékuk viszi munkába a kutyáját. „A házikedvencet nap közben el kell vinni sétálni, így az alkalmazottaink egy időre teljesen ki tudnak kapcsolódni, ami valószínűleg eszükbe sem jutna, ha nem lenne velük a kutyájuk” – mondja Michael Oldenburg, az Autodesk szóvivője.


Az Amazon is híresen kutyabarát cég: már az idők hajnalán Rufus, a corgi volt a kabalaállata, akit úgy becéztek, hogy ő az Amazon legkisebb méretű önkéntese. Rufus 1994-ben nyerte el kitüntetett státuszát, gazdája a cég korábbi főmérnöke és későbbi főszerkesztője volt, aki mindennap magával vitte munkába. „Mostanra minden irodánk tele van a legkülönfélébb fajtájú kutyákkal – mondja Michele Glisson, a cég kommunikációs menedzsere. – Az a hitvallásunk, hogy keményen dolgozunk és igyekszünk ezt élvezni, a kutyák pedig barátságos és vidám közeget teremtenek ehhez.”

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen