Debrecen tárt karokkal várja az IT-szakembereket

szerző: Jobline
2017 október 31.

Debrecenben az egyik legélhetőbb magyar város. Emberbarát, gyerekbarát, biciklibarát és egymást érik a bulik. Aki ideköltözik, nem is nagyon akaródzik neki elmenni.

Az egyik legizgalmasabb munkahely, az IT Services Hungary számos ajánlattal várja a szakembereket Debrecenben, amely az egyik legélhetőbb magyar város. Emberbarát, gyerekbarát, biciklibarát és egymást érik a bulik. Aki ideköltözik, nem is nagyon akaródzik neki elmenni.

Debrecen egyetemi város, rengeteg a fiatal, ennek megfelelően pezsgő a hangulat. Az IT Services Hungary pályakezdőket is tárt karokkal vár nyitott pozícióira, versenyképes juttatási csomagokkal és ígéretes szakmai perspektívával.

A legnagyobb cívisváros a fiatalokra van kalibrálva, ezért rengeteg a vonzó program. Vegyük csak a híres Nagyerdőt: néhány évvel ezelőtt szépen kitakarították, újraültették a növényzet egy részét és felújították a létesítményeit. Nyáron a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon nem csupán színdarabok mennek, hanem kertmozi is van (halkan jegyezzük meg: az elmúlt két évben a pár száz forintos belépőjegyet le lehetett inni).

Ha már a Nagyerdőről van szó: kár lenne kihagyni a Víztornyot. Van kilátó (34 méter magas), 13 méter magas mászófal, kávézó, fröccsbár szabadtéri és beltéri koncertekkel. Mivel viszonylag kicsi a hely, inkább klubkoncertes hangulata van. Tematikus hétvégi minifesztiválokat is tartanak nyáron, nem maradhat el a fröccsfesztivál és a sörfeszt meg a vörösborfeszt, és mindenki degeszre eheti magát a street food show-n.
A Nagyerdő és a Békás-tó környéke nyáron igazi fesztiválközpont, Bor-és Jazzfesztivált rendeznek évek óta, továbbá Cseh Sörünnepet, kolbászbajnokságot és még ami a szervezők eszébe jut, szóval majdnem minden hétvégére jut valami.
Mivel egyetemi városról van szó, ne felejtsük el a Campus Fesztivált, ami minden marketinges túlzás nélkül tényleg Kelet-Magyarország legnagyobb közösségi ünnepe. Helyszíne a Nagyerdő, a Víztorony, sőt, még a Stadion is.
Hogy egy jelentős politikai tényező kijelentését idézzük, Debrecenben is lehet romkocsmák homályában merengeni: a Roncsbár a Csapó utca 30. sz. alatt várja azokat a látogatókat, akik még netán beférnek a komoly érdeklődés mellett. A hangulatos romkocsmának különterme is van, ahol klubkoncerteket tartanak.
A belvárosban a Simonffy utca tavasztól őszig (amíg jó az idő és ki lehet ülni) nyüzsög, kávézók, kultúrkocsmák és több klassz street food üzemegység is van a közvetlen környéken.

A kávézók népe számára örömhír, hogy a belvárosban a Volt egyszer nevű hely nagyon népszerű, mind a feketéjük, mind a sütijük remek.
Puccos gasztrokirándulásért sem kell messzire menni, szintén a belvárosban, a Kossuth téren van az Ikon nevű étterem, ahol ebédmenüzni is lehet, de pazar sokfogásos lakomákra is be lehet ülni.
A városban kiváló a bicikliút-hálózat, és folyamatosan bővítik. Mivel a távolságok nem óriásiak, érdemes akár gyerekestül drótszamárra pattanni, mert azért néha vannak dugók, ha nem is olyan gigásziak, amint Budapesten.
Az IT-szakembereknek érdekes lehet a DebTech meetup programsorozat, illetve a havonta megtartott Smart City Meetupok is. Ezenkívül tavaly elstartolt a Startup Hét Debrecen (idén ezt novemberben rendezik meg), amelyre minden IT-s szakembernek érdemes ellátogatni.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld új állásod és első kézből értesjül a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

pályakezdő  •  álláskeresés  •  Jobline  •  Debrecen
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen