Készülj fel, előbb-utóbb a te állásod is digitalizált lesz!

szerző: Jobline
2017 december 12.

A számítógépek és a szoftverek használatával kapcsolatos követelmények egyre csak növekednek, és végül a gépek átveszik az uralmat a munkánk felett.

Ha úgy érzed, hogy a munkád egyre inkább a digitális technológiák felé irányul, gondolj arra, hogy te is része vagy ennek a mozgalomnak: a digitalizáció szintje radikálisan megemelkedett az irodákban, gyárakban, raktárakban és bevásárlóközpontokban az elmúlt 15 évben, és egyre nehezebbé válik lépést tartanunk a gépekkel. A Brookings Intézet a munkahelyek digitális tartalmát vizsgálta az Egyesült Államokban, és arra a következtetésre jutott, hogy a digitalizációs szintek 2002 és 2016 között drámai módon növekedtek 545-ből legalább 517 foglalkoztatási körben.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


A robotok és a mesterséges intelligencia is fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban, de az automatizáció foglalkoztatásra gyakorolt hatása sokkal inkább megnyilvánul az olyan hétköznapi technológiák alkalmazásánál, mint például a Microsoft Office. Hajlamosak vagyunk alábecsülni ezeket az „unalmas”, mégis nagy befolyással rendelkező termékeket. Mark Muro, a Brookings egyik igazgatója szerint azt gondoljuk, hogy a digitalizáció mindenütt nagyon gyorsan zajlik, pedig ez a folyamat eltérő ütemben halad attól függően, milyen iparágakat, cégeket, csoportokat nézünk, ráadásul földrajzilag is nagyon megoszlik. A Brooking több ezer munkatárssal készített interjúiból kiderült, hogy digitalizáció szempontjából a szoftverfejlesztés (nem meglepő módon) és a pénzügyi elemzés területe jár az élen, de jól digitalizáltak az értékesítési munkakörök is. „Alacsony digitális foglalkozásúaknak” számítanak az építőipari munkások, a személyi gondozók. Viszont az összes vizsgált munkaterületen a digitalizáció mértéke átlagosan 57%-kal emelkedett.

 


A kutatásból az is kiderült, hogy a munkaerőpiacon egyre nagyobb igény van a digitális készségekre. 2010 óta az új munkahelyek kétharmada magas vagy közepes szintű digitális készségeket követelt az USA-ban. A digitalizálás magasabb jövedelmekkel, jobb munkahelyi biztonsággal és általános jólléttel jár együtt, de ez kétélű fegyver. Ugyanaz a technológia az egyik embert gazdaggá teszi, a másik viszont elveszíti miatta a munkáját, és ez földrajzilag, illetve a jövedelmeket tekintve polarizációt, vagyis egy szétválási folyamatot eredményezhet, így növeli a társadalmi egyenlőtlenséget. „A digitalizáció nagymértékben kiterjeszti a gazdaságban rejlő lehetőségeket, és számos lehetőséget teremt. Ugyanakkor a befogadó munkaerőpiac digitalizálási bevételeinek megteremtése önmagától nem fog megtörténi” – állítja a jelentés.

Az automatizáció rugalmassá tehető, ha az állam a felsőoktatási, kompetencia- és munkaalapú tréningekbe, a gyorsított tanulási folyamatokba fektet, valamint szorgalmazza a STEM-készségeket (a reál tárgyakat) és a digitális írástudást, valamint az emberek interperszonális készségeinek, érzelmi intelligenciájának a fejlesztését – hiszen ezekekkel a készségekkel egy robot sem rendelkezik. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek ismernie kell ezentúl a programnyelvet, de elvárható volna, hogy legalább felhasználói szinten használni tudjuk a Microsoft termékeket és más alapvető szoftvereket.

A digitális megosztottság különösen akut problémát jelent Muro szerint a nők és a kisebbségek körében: „Ők egyáltalán nincsenek jól képviselve azokban a magas digitális foglalkozásokban, ahonnan a legtöbb munka és a legmagasabb fizetés származik. Ezen az aránytalanságon nem csak nálunk, hanem a tengerentúlon is ideje változtatni.”


A Fast Company cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen