5 közkeletű tévhit a logisztikai állással kapcsolatban

szerző: Jobline
2017 december 14.

A logisztikai munkákkal, a cégek működésével kapcsolatban számos félreértés kering. Ha szeretnél ezen a területen dolgozni, és megtalálni álmaid állását, akkor ez a pár pont segíteni fog a fikció és a valóság szétválasztásában.

#1. A logisztikai állások csak a szállítási szakemberek számára nyitottak
A logisztikai folyamatok magukba foglalják az áruk szállításának stratégiai tervezését, végrehajtását és ellenőrzését, beleértve a nyersanyagok és a késztermékek szállítását a gyártási folyamatoktól egészen a fogyasztókig. Az események bonyolult sorozata különféle szakképzettségű emberek összehangolt munkáját követeli meg, akik együttesen biztosítják, hogy az áruk minimális idő alatt, a legalacsonyabb költséggel és az út során a legkevesebb veszteséggel érjék el a céljukat.

A logisztikai munka a raktározástól a szállításig, a szállítástól az ügyféltámogatásig rendkívül sok felelősséget foglal magába. A logisztikai részleg támogatást nyújt a szervezet szinte összes más részlegének, beleértve a beszerzést, gyártást, készletgazdálkodást, anyagbeszerzést, tárolást, elosztást, a megrendelések feldolgozását, értékesítést...stb. A logisztikai csapat segíti a vállalat versenyképességének növelését.

 

LOGISZTIKAI, BESZERZÉSI MUNKÁT KERESEL? NÉZD MEG ÁLLÁSAJÁNLATAINKAT!


#2. Az iparág nem tudja azokat foglalkoztatni, akiknek nincs diplomájuk
Az ágazat számtalan embert foglalkoztat kezdve a gépjárművezetőktől az értékesítési menedzsereken át egészen a raktározási, ügyfélszolgálati vezetőkig. Míg az ágazat számos pozíciójához elengedhetetlenek bizonyos gyakorlati képességek, a logisztikai szektorban érdekelt személyek többnyire középfokú végzettséggel rendelkeznek, ami kiváló interperszonális képességekkel, kritikus gondolkodással, problémamegoldó készséggel társul. A vezető és felügyeleti pozíciókhoz azonban már biztosan szükség lesz felsőfokú végzettségre, míg az ágazat technikai munkái inkább különféle szakképesítéseket igényelnek.

Bónuszt jelent, ha értünk a szektorban alkalmazott legfrissebb technológiákhoz és specifikus logisztikai információs rendszerekhez. A legtöbb logisztikai cég különösen érdekelt olyan emberek felvételében, akik valamilyen ügyfélszolgálati képesítéssel vagy tapasztalattal rendelkeznek.

 

 


#3. A logisztikai szakemberek nem alkalmazhatók más szektorokban
A logisztikai karrier az egész iparág széles spektrumát lefedheti. Míg a légitársaságok, a postai osztályok, a védelmi szektor, a vasút, a szállítmányozó és a gyártási vállalatok a legnagyobb bérbevevők, más iparágak, mint például a számítógépek, a hajózás, a fuvarozás szintén jelentős számú logisztikai szakembert alkalmaznak.

#4. A logisztikai munka sok fizikai megterheléssel jár
Elsősorban a szállítási osztályok igényelnek több fizikai munkát, az ágazat számtalan lehetőséget kínál olyan pozíciók betöltésére, ahol kényelmes irodai környezetben folyik a munka.

#5. A logisztikai területen nehezen találni állást
A logisztikai munkák keresése során elengedhetetlen a korai tervezés, ahogy az is, hogy vezetőképzésen, ügyfélszolgálati vagy logisztikai képzésen vegyünk részt az adott szinten. Azt is számba kell vennünk, hogy egy állás megpályázásakor elvárható tőlünk, hogy ismerjük az ágazatban alkalmazott legfrissebb technológiákat. Amikor tehát egy állásra jelentkezünk, ne csak a képességeink és tapasztalataink felsorolására törekedjünk, de mutassuk meg azt is, hogy mennyire vagyunk képben a jelenlegi iparági tendenciákkal kapcsolatban.

A Logistics Crossing cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen