10 képesség, ami segít feljebb jutni 2018-ban

szerző: Jobline
2018 január 05.

Szeretnéd, ha előléptetnének még az idén? Kezdd az évet ezzel a nagyszerű céllal! Ha az újévi fogadalmaid listájához még gyorsan szeretnéd hozzábiggyeszteni az „előléptetés” címkét, tudd meg, hogy a vezetők szerint milyen képességekre lesz ehhez szükséged.

#1. Együttműködés
Ha előléptetést akarsz, többet kell tenned annál, mint hogy csupán a személyes munkádra koncentrálsz. Nézz körbe, vajon szükség van-e extra segítségre az irodában. Minél jobban lenyűgözöd a munkatársaidat, annál biztosabb, hogy jó híred eljut majd a vezetőkhöz is. Az együttműködésre való képességed ugyanannyira fontos, mint az, hogy tudsz-e önállóan dolgozni. Az Oracle Cloud GRC training menedzsere szerint az együttműködés mindig kifizetődő. „Mindig kíváncsi vagyok a munkavállaló cégen belüli személyes márkájára, hogy lássam, hogyan vélekednek róla mások” – mondja.

#2. Közösségvállalás
„Mindig azokat léptetjük elő, akik saját magukénak tekintik projektjeik eredményeit – mondja Phil Fremont-Smith, a Happie társalapítója. – Aki előléptetést akar, annak mindent meg kell tennie azért, hogy ez megtörténjen – maradjon a munkaidő lejárta után is ha a helyzet megkívánja, legyen kreatív, és vesse be magát, ha segítség kell.”

#3. Erőfeszítés
A vezetők nem feltétlen azt nézik, milyen mérföldköveket teljesítettél, inkább az érdekli őket, milyen erőfeszítéseket tettél értük. Elég önfegyelmed és alkalmazkodókészséged van? Fókuszált és kreatív vagy? Minden erőfeszítés, amit teszel, valójában pozitív üzenet a főnöködnek.

#4. Megbízhatóság
Ha szeretnél feljebb jutni a ranglétrán, meg kell mutatnod a vezetődnek, hogy mindig számíthat rád. „A pontosság, a kezdeményezőkészség, a barátságos személyiség és a fejlődésre való képesség kulcstényezője a munkavállaló előléptetésének” – mondja Hayden B. menedzser.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#5. Tanulj a hibákból
Senki sem tökéletes, mindannyian megtapasztalunk bizonyos hullámvölgyeket a karrierünk során, de a hibákat tudnunk kell kezelni, hogy végül pozitív eredményekké váljanak. A főnökünk méltányolni fogja, ha azt látja, képesek vagyunk kijavítani a dolgokat.

#6. Nyitott párbeszéd
Nem kell titokban tartanod, hogy előléptetést szeretnél. Beszélj a főnököddel a céljaidról, és oszd meg vele, hogy szeretnél előléptetést kapni. Sokkal jobb, ha tiszta lapokkal játszol, így a vezetőd is kiemelt figyelemmel kíséri majd munkádat, és számon tartja, mennyit fejlődtél.

 #7. Önállóság
Ha önállóan dolgozol, a főnököd tisztábban fogja látni, hogyan kezeled a feladatokat és projekteket, delegálod a munkát másoknak. Ha új szerepet szeretnél, vállalj el belőle néhány feladatot. „Ez megmutatja, hogyan állod a sarat egy új helyzetben, hogy hajlandó vagy-e a kemény munkára, továbbá azt is igazolod, miért te vagy a legalkalmasabb a feladatra” – véli egy médiavállalat vezetője, Kevin C.

#8. Őszinteség
Sosem szabad a munkahelyeden hazudnod. A főnököd nagyra értékeli az őszinteséget, még akkor is, ha az negatív kritikát tartalmaz. Mindig kérdezz, ha nem tudod valamire a választ – csak így adsz magadnak esélyt a fejlődésre.

#9. Kemény munka
Az első naptól kezdve a főnököd valószínű világossá tette, hogy lehetsz sikeres a csapatban vagy a vállalatnál. Ha figyeltél, minden bizonnyal már tudod azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tenned, és tisztában vagy azokkal a készségekkel is, amelyeket a főnököd nagyra tart. Ha nem, figyeld meg azokat a kollégákat, akiknek elismeri a munkáját, vagy akiket előléptetett, és lesd el a trükkjeiket.

#10. Kreativitás
A kreatív gondolkodás megkülönböztet téged más munkavállalóktól, és segít beférkőzni a vezetőd elméjébe, ami jól jöhet az előléptetéskor. „Az a munkavállaló, akit előléptettem, másképp gondolkodott, mint a többiek, és jó megoldásokat hozott – meséli egy vezető. – Az előléptetett dolgozók mindig olyan projektekkel hozakodtak elő, amelyek jók voltak a csapat számára, és általában volt valamilyen javaslatuk egy-egy elakadás kezelésére.”A Business Insider cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


 

karrier  •  előléptetés  •  skills
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen