Találd ki, milyen típusú munka illik a személyiségedhez!

szerző: Jobline
2018 február 13.

Konfuciusz azt mondta, „találj olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod”. Tudod, hogy mi való neked?

Csak akkor tudod igazán szeretni a munkádat, ha az összhangban van a személyiségeddel. Például egy társasági ember szeretheti az értékesítést, míg egy félénkebb típus nehéznek, sőt akár kellemetlennek is találhatja.
Ez a lista kilenc különféle személyiségtípust és az ahhoz leginkább illő munkákat tartalmazza. Olvassuk el először az egyes személyiségtípusok leírását, hogy megtudjuk, mi melyikek vagyunk, és milyen típusú munkakörben tudunk a leginkább megfelelni.


Az introvertált
Leírás: Az introvertált inkább egyedül vagy kisebb csoportokban szeret dolgozni. Figyelme fókuszát, nagy jelentőséget tulajdonít a részleteknek, mert egyszerre csak egy feladatra szeret koncentrálni.

Ideális iparágak: állatgondozás, múzeumi munkák, információs technológia, tudomány

Ideális munkák: állatorvos, levéltáros, közösségi médiamenedzser, programozó, kutató, könyvelő, jogi asszisztens.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

Az extrovertált
Leírás: Az extrovertált élvezi a nagy csoportokban való munkát, és gyakran előnyben részesíti a csapat feladatait. Általában nem okoz gondot a számára a nyilvános beszéd vagy a csoport tevékenységeinek vezetése, ahogy az sem, ha egyszerre több feladatot kell megoldania. Sőt akkor működik a legjobban, amikor különféle feladatokkal kell zsonglőrködnie.

Ideális iparágak: emberi erőforrás, PR, értékesítés, egészségügy, wellness

Ideális munkák: humánerőforrás képviselet, PR-szakember, értékesítési vezető, fogtechnikus, színész, szakképzett mentős, gyógytornász.


A szervező
Leírás: A szervező részletorientált és praktikus, szereti a hagyományos struktúrát és a rendet a mindennapi életben, ezért élvezi a szabályokat. Olyan munkákat végez, ahol adatokat gyűjthet és kezelhet, ahol rendet tarthat, ezért kiváló irodavezető vagy szerkesztő lehet belőle.

Ideális iparágak: könyv- és magazinkiadás, adminisztráció, finanszírozás

Ideális munkák: szerkesztő, másoló, irodavezető, adminisztratív asszisztens, könyvelő, bérszámfejtő.

 

Forrás: Jobline


A művész
Leírás: A művész imád kreatívnak lenni és mindig innovatív a munkájában. A művész általában nem élvezi a hagyományos munkamódszereket, inkább a saját ritmusa szerint, rugalmas munkaidőben, korlátozott felügyelettel szeret dolgozni. Jobban szereti megvalósítani a saját ötleteit, mintsem mások elképzeléseit.

Ideális iparágak: design, írás, marketing, PR, színház, zene

Ideális munkák: belső designer, termékvezető, grafikus, író, marketinges, PR-os, színész, zeneszerző, zenész, séf.


A gondozó
Leírás: A gondozó szolgáltatásorientált, és szereti kielégíteni mások szükségleteit. Olyan ember, aki szeret mások mellett dolgozni, és mások jólétét szolgálni. Felelős és megbízható, és erős szervezői képességekkel rendelkezik.

Ideális iparágak: orvoslás, oktatás, szociális szolgáltatások, igazgatás, humán erőforrás, értékesítés

Ideális munkák: orvos, ápoló, táplálkozástudós, logopédus, gyógytornász, dada, tanár, szociális munkás, adminisztratív asszisztens, HR szakember, kiskereskedő, spirituális vezető, rendezvényszervező.


A vállalkozó
Leírás: A vállalkozó született vezető, aki mások mentorálásában, csapatok felépítésében és megtartásában leli élvezetét. A vállalkozó szereti látni a projekteket a kezdetektől egészen a befejezésig, de tudja, mikor delegáljon feladatokat másoknak. Magabiztos és ambiciózus ember.

Ideális iparágak: akadémia, üzlet, pénzügyek, jog, kormányzat

Ideális munkák: professzor, vállalati ügyvezető, üzletvezető, bankár, ügyvéd, bíró, politikus.


Az elemző
Leírás: Az elemző imádja kivesézni a dolgokat, és megmutatni a logikai érvelési készségeit. Az elemző inkább magányosan dolgozik, és összetett problémák megoldásán fáradozik. Törekszik a magas színvonalú munkára, ezért nagyon részletorientált.

Ideális iparágak: tudomány, orvostudomány, katonaság, jog, bűnüldözés, üzlet, IT, pénzügy, egyetemek

Ideális munkák: mérnök, orvos, kutató, katonai vezető, ügyvéd, nyomozó, bíró, vállalati stratéga, üzletvezető, programozó, könyvelő, professzor.


Az idealista
Leírás: Az idealista azért dolgozik, hogy jobb hellyé tegye a világot. Akkor működik a legjobban, amikor magas rangú, nemes cél felé haladhat a társadalmi fejlődésre fókuszálva. Az idealista élezi a másokkal közös munkát.

Ideális iparágak: szociális munka, emberi erőforrás, oktatás, egészség, welness, kormányzat, művészet

Ideális munkák: szociális munkás, tanácsadó, tanár, logopédus, holisztikus egészségügyi szakember, gyógytornász, masszázsterapeuta, politikus, fotós, tervező, filmkészítő, spirituális vezető vagy aktivista.


A realista
Leírás: A realista élvezi a tényekkel való munkát, a kézzel fogható eredményeket. Inkább cselekszik és megteremt, mint elemez és gondolkodik. Élvezi a kézzel való munkát, a különféle eszközöket, gépeket. Mivel nagyon praktikus a gondolkodása, nyugodt marad a nehéz helyzetekben is.

Ideális iparágak: sport és fitnesz, kereskedelem, gyártás, építőipar, közlekedés, tudomány, üzlet, bűnüldözés, mezőgazdaság

Ideális munkák: sportoló, személyi edző, ács, vízvezeték-szerelő, villanyszerelő, pilóta, vezető, igazságügyi patológus, üzleti elemző, rendőr, nyomozó, tűzoltó, mentős, mezőgazdasági őstermelő.


A The Balance cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen