Így legyél jobb kockázatvállaló nőként

szerző: Jobline
2018 február 19.

Egy meglepő statisztika szerint a nők szeretik azt érezni, hogy 100%-osan megfelelnek a munkakövetelményeknek, mielőtt jelentkeznének, míg a férfiaknak elég 60% bizonyosság is ahhoz, hogy elküldjék a pályázatukat.

Más szóval a nők kevésbé hajlandóak kockázatot vállalni. Jennifer DaSilva, a Berlin Cameron kreatív ügynökség vezetője abban szeretné segíteni a nőket, hogy kockázatvállaló oldalukat is megismerhessék, ezért sok időt töltött azzal, hogy szakértőkkel, karriertanácsadókkal és cégekkel kitalálja, mi az, amivel a nők inspirációt kapnak a bátorsághoz, az új ötletekhez.

#1. Higgy a látomásodban
Kulcsfontosságú, hogy mentálisan is befektess a jövődbe. „Amikor az emberek megrekednek, az azt jelenti, hogy nem kapcsolódnak eléggé az álmaikhoz. Ha szeretnéd lefutni a maratont, akkor annál inkább motivált leszel, minél inkább a céloddal foglalkozol” – véli Suzannah Scully coach, aki olyan cégeknek dolgozott, mint az Apple vagy az Airbnb. Azt is hozzáteszi, hogy ha olyan korlátozó hiedelmek élnek a fejedben, melyek azt bizonygatják, miért is vallasz kudarcot, akkor térképezd fel őket, és találd ki, miért gondolod azt, hogy nem fog működni. A hiedelem nem más, mint egy gondolat, amit újra és újra megéltél. De ez még nem jelenti azt, hogy igaz is.


Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#2. Gondolkozz kicsiben
Bármikor, amikor nagy ugrást szeretnél végrehajtani, inkább kis lépésekben gondolkozz, könnyen elérhető célokra összpontosíts. Kéthetente állíts fel egy apró célt, akár olyan apróságnak tűnőt is, mint például a bankszámla nyitása. 10 hét múlva képes leszel visszatekinteni arra, mennyi mindent végeztél el.

#3. Ne akarj tökéletes lenni
Bármikor, amikor valami újba kezdesz, a tökéletesség elérése bénító lehet. „Válassz egy akciót a tökéletesség helyett – mondja Michelle Poler, a 100 nap félelem nélkül alapítója, aki a félelmen való túljutásról tart előadásokat világszerte. – A nők perfekcionisták, de el kell engednünk az irányú törekvéseinket, hogy tökéletesek legyünk. Túlságosan félünk attól, hogy meghiúsítjuk egy tervünket, ám ha nem próbáljuk, még jobban kudarcra ítéljük magunkat.” Kudarcok érni fognak, de próbálj meg tanulni belőlük, és továbblépni ahelyett, hogy a lehetetlent hajszolnád.

 

 


#4. Találd meg az embereidet
A közösségépítés létfontosságú ahhoz, hogy kockázatot vállalj. „Olyanokkal vedd körbe magad, akik ezt csinálják, kérd a segítségüket, ne ragadj le, és kutass. Egy dolog egy jó ötlettel rendelkezni, egy másik megcsinálni a munkát, kiépíteni az üzleti modellt, és gondosan végigvinni” – mondja Ashley Sumner a nőközpontú munkatér, a Quilt alapítója. Ennek az is a része, hogy nem félsz megosztani az ötleteidet és visszajelzést kapni másoktól. „Még soha nem bántam meg, hogy megosztottam az ötleteimet valakivel” – magyarázza Katie Fritts, a luxus alsóneműszállító cég, az Underclub alapítója.

#5. Tedd a félelmedet személyes erősséggé
Nem számít, milyen pályára lépsz a karrieredben, a félelem mindenütt jelen van. Azonban nagy motivációt jelenthet. „Az én munkám az, hogy az izmokat rugalmassá tegyem, melyek általában nem hajlamosak erre – mondja Evvie Crowley a digitális életstílus kiadó, a The Caret alapítója. – A legjobb módja annak, hogy leszámoljak a bénító kétségekkel, ha márkává teszem azt.” Az első alkalom, amikor egy nagy ugrást teszel, és látod, hogy működik, az hihetetlenül megnöveli az önbizalmadat, és magabiztosságot ad ahhoz, hogy újra megtedd.

A The Muse cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen