Így kezdj digitális marketing karrierbe

szerző: Jobline
2018 április 11.

A digitális marketing területe több mint 10 éve kezdett kiépülni, és elmondható, hogy elég sok kihívásra számíthat az, aki ezt a karrier utat választja. Az interneten történő marketing gyorsan, szinte napról napra változik, ezért annak, aki az online marketing területét választja, folyamatosan képeznie kell magát. Nem véletlen, hogy azok boldogulnak a leginkább ezen a pályán, akik jeleskednek az önmotivációban.

Ahhoz, hogy digitális marketingessé váljunk, szükségünk lesz némi, nem is kevés tapasztalatra a digitális marketing területén. Ez persze eléggé a 22-es csapdájának tűnik, pedig a megoldás meglehetősen egyszerű. Mielőtt digitális marketing karrierbe kezdenénk, először törjünk be az úgynevezett affiliate marketing területére. Az affiliate egy marketing partnerprogram, mely során az affiliate marketing rendszert üzemeltető vállalkozás termékét értékesíti egy együttműködő partner egy szoftver segítségével, marketinges jutalékért cserébe. Erre a területre viszonylag könnyű behatolni, és így megszerezhetjük mindazt a tapasztalatot, amire szükségünk lesz majd a későbbiekben a digitális marketing munkánkhoz.


Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

Az affiliate marketing gyakorlatunk során kiépíthetünk weboldalakat, digitális marketingkampányokat hozhatunk létre számos termék és szolgáltatás értékesítésére, és ez elvezethet végül egy teljes idejű és értékű digitális marketing pozícióhoz, ahol még több tapasztalatot és lehetőségeket szerezhetünk. Persze a tanulás sosem ér véget, és a digitális marketingen belül és rengeteg szakirány van: például van olyan szakember, aki kizárólag Facebook hirdetések elhelyezésére és optimalizálására összpontosít, és van olyan is, aki a Goolge keresőoptimalizálás specialistája.

 Ha tehát érdeklődünk e karrier iránt, kezdjünk el úgy gondolkodni, mint egy vállalkozó. Keressünk ingyenes forrásokat, hogy betekintést nyerhessünk a digitális marketing területeire, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő tanfolyamot. Keressünk módot arra, hogy minél több tapasztalatunk legyen, még akkor is, ha ez némi önkéntes munkát kíván tőlünk. Vállaljuk el egy Facebook oldal önkéntes marketingjét, vagy próbálkozzunk saját oldalunk meghirdetésével.


Ne feledjük. A digitális marketingesek önálló emberek. Bármit is teszünk, ne várjuk meg, hogy valaki más mutassa meg nekünk az utat. Inkább járjuk a sajátunkét.


A Recruiter cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen