5 tipp, hogy kitűnj a tömegből

szerző: Jobline
2018 május 22.

Akár pályakezdő alkalmazott, akár középvezető vagy, a kérdés bizonyára téged is foglalkoztat: Vajon hogyan emelkedhetnék ki az átlagból? A rövid válasz: ismerd ki a kollégáidat, majd ne csináld azt, amit ők.

Egy kicsit konkrétabban: tedd fel magadnak a következő kérdéseket velük kapcsolatban!

#1. Milyen önéletrajz-formátumot használhatnak?

#2. Milyen kérdések megválaszolására készülhettek fel az állásinterjún?

#3. Vajon milyen munkaetikát mutatnak?

#4. Milyen típusú kapcsolatban vannak a vezetővel?

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

A karriered során egyszer-kétszer biztosan szembe kell nézned az „ellaposodás” problémájával, illetve a kitűnni vágyás nehézségeivel. Függetlenül attól, hogy új munkahelyre pályázol, vagy egy újabb előléptetést szeretnél megkaparintani, időt vesz igénybe, míg kiismered a cég vagy a vezető küldetési nyilatkozatát, vízióját, értékeit és céljait, pedig ezek fognak sikerhez vezetni.

Ezt az 5 tippet mindenképp tartsd észben.

#1. A kronológiai változat helyett inkább egy funkcionális önéletrajzot használj, nagyobb, merészebb, kreatívabb betűtípussal. A cél mindenképpen legyen az, hogy más és jobb önéletrajzot adj be, mint a többi pályázó.

#2. Az interjúztatók minden egyes jelölttől ugyanazt kérdezik. Nem azért, mert lusták, hanem mert tényleg a legjobb embert szeretnék megtalálni. Ha ugyanazokat a kérdéseket teszik fel mindenkinek, akkor nem fognak eltérni a forgatókönyvtől, és objektívebb összehasonlításokat tudnak tenni az interjúalanyok között. Az interjú folyamán ne a tökéletes kérdésre várj, amire lenyűgöző válasszal készültél, hiszen ez sosem fog eljönni. Inkább minden egyes szokványos kérdésre legyen egy olyan válaszod, amivel elkápráztathatod az előtted ülőket.


#3. Végezz kutatásokat a cégről, és úgy menj el az interjúra, hogy mélyreható ismerettel rendelkezel róla. A kutatásod során figyeld a napi híreket is, mert a többi jelölt valószínű figyelmen kívül fogja hagyni ezt a forrástípust, te viszont felfedezhetsz olyan információkat is, amelyek így rejtve maradnak a többi versenytárs elől.

#4. A legtöbb munkatárs ugyanabban az időpontban érkezik, illetve távozik az irodából. Te viszont érkezz mindig egy kicsivel a főnököd előtt, és távozz azután, hogy elment. Így biztosan felhívod magadra a figyelmét.

#5. A „nyalizás” nem igazán vezethet semmi jóra, a lenyűgözés annál inkább. Tartsd tiszteletbe az utasításokat, végezd el időben a munkádat, légy jó csapatjátékos, legyenek kreatív ötleteid, és csillogtasd meg vezetői hajlamaidat is. Légy naprakész az iparágadból és a vállalati fejlesztésekből, hogy értelmes beszélgetéseket folytathass a főnököddel, ha egymásba futtok a folyóson.

Talán ezek a tippek közhelyszerűnek tűnnek, de ne feledd, a közhelyek gyakran igazak, és ahogy a puding próbája az evés, úgy a közhelyek próbája éppen a saját életed lehet. Tégy egy próbát!

A Recruiter cikke nyomán

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen