7 fontos dolog, amit a kiválasztók a szociális munkásoktól tanulhatnak

szerző: Jobline
2018 június 21.

Sokak számára már nem a fizetés a legfontosabb, hanem hogy van-e értelme a napi robotnak.

A munkavállalók prioritásai eltolódtak. Már elmúltak azok az idők, amikor a dolgozók a díjazás, a jutalmazás, a munka körülmények vagy előléptetési lehetőségek alapján választottak. A mai kor munkakeresői persze nem hagyják figyelmen kívül ezeket a szempontokat, de a közelmúlt kutatásai azt mutatják, hogy a munka értelmessége fontosabb szempont a munkavállalóknak, mint a munka bármely egyéb aspektusa. Ez az új munkaerő igazán nagyra értékeli az értelmes szakmákat és azokat a munkáltatókat, akik gyorsan képesek újrafogalmazni, mi teszi az alkalmazottakat elégedetté.

 

Ahhoz, hogy lépést tartsunk ezzel az átalakulással, kiválasztóként meg kell értenünk, mik az új típusú munkavállalók elvárásai. Miután a toborzók meghatározták a céljelöltjeik értékeit, ezekkel az értékekkel át kell szőniük az új pozíciókat. Ennek érdekében a toborzóknak különös figyelmet kell fordítaniuk a szociális munkásokra, hiszen ők olyan értelemmel teli munkahelyeket töltenek be, amelyek személyes kielégülés és szakmai jutalmakat is biztosítanak a számukra.

 

Itt van hét dolog, amit minden toborzónak tanulnia kell a szociális munkásoktól:

 

#1. Az értékekre figyelnek
A munkaerő-toborzóknak alaposan meg kell érteniük ügyfeleik értékei és a vállalati kultúrát, hogy megtalálhassák azokat a jelölteket, akik valóban beilleszkednek. A megfelelő pályázók megtalálásának érdekében a toborzóknak ténylegesen kommunikálniuk kell a vállalat értékeit a munkaköri leírásban, és azokra kell összpontosítaniuk, akik hasonló elveket vallanak.

 

#2. Az empátia ereje
Az empátia különösen fontos a szociális munkások számára, és segíthet nekik abban, hogy jobb szakmai eredményeket érjenek el. Az empátia a toborzók számára is fontos készség, hiszen segít megérteni a jelentkezések mögött rejlő érzéseket, segíti a megfelelő, ügyfelek érdekeit szolgáló döntéshozást, és a jelöltek hatékony párosítását a nekik megfelelő cégekkel.

 

#3. A sokszínűség tiszteletben tartása
A szociális munkások gyakran dolgoznak az élet minden területéről érkező emberekkel, ezért fontos, hogy tiszteletteljesek és nyitott gondolkodásúak legyenek. A kiválasztási szakembereknek ugyanezzel a hozzáállással kell rendelkezniük, hiszen különböző hátterű jelöltekkel találkozhatnak.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

#4. Folyamatos tanulás
A szociális munkások folyamatosan új készségeket tanulnak, követik a legújabb kutatásokat, hogy továbbra is a területükön maradhassanak. A toborzóknak ugyanígy kell eljárniuk, és naprakésznek kell lenniük a foglalkoztatási tendenciákból, az új toborzási technikákból, hogy a legjobb tehetségeket vonzzák be.

 

 

 

 

#5. Szenvedély a munkában
A szociális munkások másik jellemzője, hogy szenvedéllyel űzik tevékenységüket. A személyes elégedettség és a szakmai siker összekapcsolásával mindig hajlandóak extra kilométereket tenni, és keményen dolgozni az eredményekért. A munkaerő-toborzók céljait néha nehéz elérni. Amikor demotiváltnak érzik magukat, példát vehetnek arról, ahogyan a szociális munkások használják a szenvedélyüket a céljuk eléréséhez.

 

#6. A megbízhatóság a kulcs
A szociális munkásoknak megbízhatóknak kell lenniük, mert az emberek nagyobb valószínűséggel nyílnak meg azok előtt, akiben bíznak. A toborzóknak is meg kell keresniük az ügyfeleik és jelöltjeik bizalmát. Annak érdekében, hogy megbízhatóbbá váljanak, a toborzóknak átláthatóságot, őszinteséget és szakszerűséget kell közvetíteniük mindenben, amit csinálnak.

 

#7. A türelem erény
A toborzóknak meg kell érteniük, hogy egyes bérleti folyamatok meglehetősen hosszúak lehetnek, különösen akkor, ha olyan nagyvállalatoknál dolgoznak, ahol a felvételi folyamat több szakaszból áll. Ám ahhoz is türelemre van szükségük, hogy kezelni tudják az ügyfeleket és a jelölteket.

 

Összességében a szociális munkások és a toborzók sok mindenben hasonlítanak. A szociális munkásokkal közös vonások, képességek és értékek nagyon hasznosak lehetnek a toborzók számára. Azok a kiválasztók, akik a fenti leckéket megfogadják, jobban felkészülnek arra, hogy olyan jelölteket válasszanak ki, akik tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak.

 

A Recruiter cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


hr  •  kiválasztás  •  munkaetika  •  szociális munkás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen