A Google 10 évig kutatta, mitől lesz valaki jó vezető. Erre jutottak

szerző: Jobline
2018 július 27.

Tíz készség perdöntő jelentőségű.

A világ egyik leginnovatívabb cége nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legkiválóbb menedzserek irányítsák az alkalmazottakat. Project Oxygen néven tíz éve elkezdték kutatni, mitől lesz valaki jó vezető. Az eredményeket folyamatosan frissítették az évek során, és mostanra olyan összkép alakult ki, amelyből mindenki tanulhat.

Rövid összefoglaló.

 

Milyen a jó vezető?

#1. Jó coach
A jó coach tartózkodik attól, hogy a csapat minden problémáját megoldja, amint az felmerült. A problémákat ehelyett a tanulási folyamat állomásainak tekinti. Kalauzolja a csapatot és a megfelelő pillanatban megosztja gondolatait, hogy munkatársai értékes tapasztalatokat szerezzenek.

 

#2. Bátorítja a csapatot és nem mikromenedzseli
A mikromenedzsert mindenki utálja, és ott is hagyja, amint lehet. A jó vezető szabadságot és teret ad a munkatársainak, hogy ötleteken agyaljanak, új módszereket próbáljanak ki, kísérletezzenek és kialakítsák a saját munkastílusukat.


#3. Kialakítja a bizalom légkörét és gondoskodik mindenki jól-létéről
Ha a csapatban a biztonság szelleme uralkodik, a munkatársak mernek kockázatot vállalni és új horizontokat hódítanak meg. Bízhatnak abban, hogy a csapatban senki nem fog megharagudni rájuk, ha hibáznak, kérdeznek vagy meghökkentőnek tűnő ötlettel állnak elő.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


 
#4. Produktív és eredményorientált
A legjobb menedzserek arra törekednek, hogy még jobbá tegyék a munkatársaikat. Tudják, hogy mire képes a csapatuk, és az érzelmi intelligencia eszköztárát hasznosítva motiválják az embereiket, hogy a maximumot hozzák ki magukból.

 

#5. Jó kommunikátor – mindenkit meghallgat és megosztja az információt
Aki oda tud figyelni másokra, mélyebben megérti a többiek mondanivalóját. A jó kommunikátor készségesen megosztja a saját gondolatait, tudván, az átláthatóság a hatékonyság egyik záloga.
Őszintén és gyakran dícséri azokat, akik jól teljesítenek. De nem tartózkodik a negatív kritikától sem, amit mindig konstruktívan vezet elő.

 

 

Forrás: Jobline

 

#6. Támogatja a csapattagok karrierjének fejlődését és megvitatja velük a teljesítményüket
A kiváló menedzserek sokat fektetnek az embereikbe. Felvázolják nekik, milyen karrierlehetőségeik vannak, tudván, hogy mindenki egyéni módon fejlődik.

#7. Világos víziója/stratégiája van a csapat számára
Tudja, mi a főcsapás iránya, és gondoskodik arról, hogy ezzel mindenki más is tisztában legyen. Azt is világosan kommunikálja, hogy a célok elérése érdekében mik az elvárások, és ennek fényében kire milyen feladatok hárulnak a csapatban.

 

#8. Megvannak a technikai készségei ahhoz, hogy bármikor segíthessen a csapatnak
A kiváló főnökök szakmailag tökéletesen felkészültek, mert csak így tudják átlátni a csapat tevékenységét.
Amikor a hatékony menedzser új részleg élére áll, kellő időt szán arra, hogy megismerkedjen az egyes csapattagokkal és feladataikkal, mert csak így tud az emberek élére állni és így tudja kivívni tiszteletüket.

 

#9. Együttműködik a többi részleggel
A rossz menedzserek hajlamosak az ostromlott vár-szindróma jegyében úgy irányítani a csapatukat, mintha az a cég többi csapata ellen küzdene. A jó főnök viszont átlátja, hogy minden részleg a cég boldogulása érdekében dolgozik, és azt közvetíti, hogy a közös munka hozza meg az optimális eredményt.

 

#10. Határozottan dönt
A jó menedzserek magukhoz ragadják a kezdeményezést és a nehéz döntéseket is határozottan hozzák meg, gondoskodván arról, hogy mindenki megértse az okokat és az összefüggéseket. Aztán folyamatosan ügyel arra, hogy a döntés nyomán teljesüljenek a kitűzött célok.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

 

 

Az Inc. cikke nyomán

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen