Introvertált az interjún: 3 tipp a sikerhez!

szerző: Jobline
2018 augusztus 15.

Mit tehetnél introvertáltként, hogy növeld esélyeidet a sikerre? Hogyan tüntetheted fel magadat a lehető legjobb színben?

El tudod képzelni, hogy az állásinterjú során egy szó sem jön ki a szádon? Sajnos előfordulhat, ha csak a legjobb gondolataidat szeretnéd megosztani az interjúztatóval. Az introvertált típusú emberek sok mindent magukba tartanak, azonban az állásinterjú sikeréért kénytelenek ők is erőt venni magukon, hiszen maga a szituáció megkívánja, hogy túllépjenek a komfortzónájukon, és többet beszéljenek annál, mint amennyi egyébként természetes lenne a számukra.  

 

Ha te is közéjük tartozol, vajon mit tehetnél introvertáltként, hogy növeld esélyeidet a sikerre? És ha egyszer megkapod a lehetőséget, hogyan tüntethetnéd fel magadat a lehető legjobb színben? Íme három tipp, amit kipróbálhatsz.

 

#1. Gyűjtsd az energiát már néhány nappal az interjú előtt
Az extroverzió és az introverzió az energiáról szól. Azok, akik introvertáltnak számítanak, több időt töltenek el saját belső terükben, hogy feltöltődjenek azzal az energiával, melyet mind a belső, mind a külső világban felhasználhatnak. Ha tehát az interjú hétfőn van, tölts sok időt egyedül a hétvégén. Írd le azokat az ötleteket, amelyeket kommunikálni szeretnél a kérdező felé, és találd ki, miért te vagy a legjobb jelentkező. Gyakorolj az interjú előtt egy megbízható baráttal, hogy hallhasd magad, ahogyan az adott kérdésekre válaszolsz. Csináld azt, amire szükséged van a pihenéshez és az energiagyűjtéshez, hogy készen állj a hétfői interjúra. 

 

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 

#2. Tiszteld azt, aki vagy
Az introvertáltságod nagyon megnyugtató lehet mások számára az interjú során, hiszen ez a stílus segíthet abban, hogy átgondolt és magabiztos jelöltnek tűnjél. Emlékeztesd magad arra, hogy megérdemled ezt az állást. Miközben fontos, hogy hű maradj saját, introvertált személyiségedhez, az is létfontosságú, hogy megmutasd, képes vagy átlépni az extrovertáltak világába. Ha túlságosan magadba fordulónak tűnsz, úgy tűnhet, hogy semmi mondanivalód nincs, vagy nem érdekel az, amit mondanak neked. 

 

 

 

 

#3. Az egyensúly aranyat ér
Nincs tisztán introvertált vagy extrovertált ember, csupán más arányban használjuk személyiségünk ezen jegyeit. Az állásinterjún törekedj arra, hogy mind az introvertált, mint az extrovertált oldaladat megmutasd. Például a befelé forduló oldalad olyan döntéseket hoz, melyek a belső értékeid mentén szerveződnek, ez az, amire a leginkább támaszkodsz az életedben. Ha azonban csupán ezt a döntéshozatali preferenciát veszed tekintetbe, akkor anélkül hozol döntéseket, hogy elég információt gyűjtenél és vennél figyelembe. Ez esetben a személyiséged extrovertált oldalának bevonása azt jelenti, hogy számba veszed a jövőbeli lehetőségeket is. Az állásinterjú során ez annyit tesz, hogy megosztod az elképzeléseidet arról, hogyan tudnál pozitív, rövid távú hatást kifejteni a pozíciódban (extrovertált intuíció), miközben belül szilárdan tartod magad ahhoz, ami a legfontosabb a számodra (introvertált intuíció). Hiszen miközben te akarsz lenni az, akit felvesznek, a leginkább arról szeretnél megbizonyosodni, hogy hű maradhatsz ahhoz, aki valójában vagy.

 

A Recruiter cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen