Női karrierutak: „Webfejlesztő lettem annak ellenére, hogy mindenki lebeszélt róla”

szerző: Jobline
2018 október 17.

Ugyan mit keresne egy nő a férfiak szakmájában?

„Nem lehetsz programozó. Túl kreatív vagy hozzá.” Christine Beaubrun, a Crew webfejlesztője ezt a mondatot két különböző embertől is hallotta, amikor a tech karrierjét építgette. Miután néhány évet eltöltött a vendéglátóiparban, Beaubrun nem érezte magát elégedettnek a karrierjét illetően, és úgy döntött, visszatér a művészetekhez. Visszament az iskolába, hogy dizájnból és technológiából is mesterképzésben vegyen részt. Minden vágya az volt, hogy grafikus legyen.


Egy egyetemi pályázatnak köszönhetően létrehozott egy digitális magazin, ekkor kezdett el nagyon érdeklődni a technológia iránt, ugyanis a magazin elkészítéséhez rengeteg programot, (pl. Adobe Creative Suite, CSS, HTML, JavaScript) kellett használnia. Meglepődve tapasztalta, hogy nagyon szeret ezekkel az eszközökkel dolgozni.

 

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


 

„Ez volt az első alkalom, hogy ilyen nagy és széles körben elérhető dolgot hoztam létre a neten, és nagyon lázba hozott ez az érzés” – mondja. Nagyon szeretett volna front-end szoftverfejlesztő mérnökké válni, hiszen ez a szakma ötvözte a képzőművészettel, grafikával, dizájnnal és vendéglátással kapcsolatos érdeklődését.


Ám mivel nem volt teljesen biztos abban, hogy beteljesítheti-e ezt az új álmát, úgy gondolta, a környezetéhez fordul tanácsért. „A szavaik arra inspiráltak, hogy bebizonyítsam, tévednek – magyarázza Beaubrun. – Ráadásul tudtam, csak úgy tudom bebizonyítani, hogy „túl kreatív vagyok” vagy sem, ha esélyt adok a helyzetnek.” Ezért Beaubrun lemondott arról, hogy grafikus legyen, és beiratkozott a Flatiron School ösztöndíj programjába, melynek célja a diákok programozó karrierjének előmozdítása volt.

 

 


A program utolsó hónapjában Beaubrunt bemutatták az Intel egyik képviselőjének, aki felkérte őt arra, hogy vegyen részt a kiválasztási folyamatban, amely egy telefonos és egy szabványos interjú mellett technikai kihívást is tartalmazott. Pontosan fél évvel később, miután barátai azt mondták, úgysem képes rá, kapott egy állásajánlatot az Inteltől front-end szoftverfejlesztő mérnöki pozícióra. 2 évig maradt, míg meg nem kapott egy másik lehetőséget a Crew-nál, ahol olyan adatelemző eszközt fejlesztett ki, amely nyomon követte az oldal tevékenységét, illetve egy új céges applikációt épített ki.


Beaubrun szereti, amit csinál, és úgy érzi, végre a neki megfelelő területen van. Annyira szereti a technológiát, hogy egy nonprofit szervezetnek is a tagja lett, melynek középpontjában olyan szervezetek megteremtése áll, melyben afroamerikai szoftvermérnökök tanulhatnak egymástól, és segítik egymást a karrier-célok elérésében.


Beaubrun útja arra mutat példát, hogy hagyjuk figyelmen kívül az összes pesszimista nézőpontot, és merjünk a vágyaink szerint élni.
A The Muse cikke nyománKövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen