Mindenkinek elérhető coaching: merjünk nyomni egy RESTART-ot!

szerző: Jobline
2018 november 19.

Manapság egyre többen veszik igénybe professzionális tudással bíró, akár egy adott problémacsoportra specializálódott coachok támogatását. Sokaknál azonban ez a lehetőség még mindig nem adott a változáshoz szükséges elszánás,idő vagy pénz híján, esetleg valamilyen téves előítélet miatt. Számukra ajánl ingyenes, így mindenki számára elérhető segítséget az egyik legrégebbi coachinggal foglalkozó cég – ami akár az első lépés is lehet a megoldás felé. Sőt, az első 15 jelentkezőnek még saját coach-ot is biztosítanak.

„Még ha nincs is egy aktuális és akut probléma vagy elakadás az életünkben, nem árt, ha időről-időre felülvizsgáljuk, éppen hol tartunk, meddig jutottunk az önmagunk számára kijelölt úton. Kellenek az ilyen checkpoint-ok” – mondja Juhász Erika business coach, aki többek közt erről is tart workshopot a HVG december 3-i A nagy újratervezés-nap konferenciáján. Különösen igaz ez azokra, akik módosítanának addigi életpályájukon, mindegy, hogy pályakezdők, munkaerő-piacra visszatérők vagy karrierváltást tervező újrakezdők – teszi hozzá.


 A jelentkezéshez KATTINTSON IDE.

Csakhogy az ilyen checkpointokon megállva nem árt, ha kifejezetten coaching szemlélettel nézünk magunkra, vagyis ha célirányos kérdések és hasznos összefoglalások segítségével rendezzük a lehetséges elképzeléseket, konkretizáljuk a célokat, tudatosítjuk az erőforrásokat.

 

Ingyenes tesztek – azonnal megtehetjük az első lépést!

Ez viszont saját helyzetünkre, gondjainkra és miértjeinkre legtöbbször vakfolttal rendelkező laikusként nem egyszerű, ezért a Business Coach Kft. a honlapján ingyenes lehetőségekkel segít mindenkinek, aki megtenné ezt az első lépést önmaga jobb megismeréséhez. Ezeket kipróbálva máris elmozdulhatunk a coaching szemléletű karriermenedzsment felé:

Ezek közül is az egyik leghasznosabb az úgynevezett Johari-ablak, ugyanis az újrakezdés gátja sokszor az önbizalom hiány. Ezen a linken KATTINTSON kitölthető, a lényege, hogy miután kiválasztottuk 55 jó tulajdonságból azt az 5-t, amit legfontosabbnak tartunk magunkra nézve, egy gomb megnyomásával felkérhetünk számukra fontos embereket, hogy szánjanak rá pár percet, és ők is töltsék ki ugyanezt rólunk. A végeredmény nagy önbizalom növekedést szokott eredményezni!


Akik már tudják, mit is szeretnének, de céljaik pontosításához, az alternatívák feltárásához és az úton való végighaladáshoz szeretnének támogatást, azok innen ingyenesen letölthetik az eBookot és végigmehetnek egy selfcoaching folyamaton: KATTINTSON.

Egy másik linken a vezetői pozícióban lévők kaphatnak segítséget egy vezetői önértékelő tesztnek köszönhetően KATTINTSON


Akinek pedig maga a coach hivatás tetszik, ezen a linken tud visszajelzést kapni arról, hogy érdemes-e ezen az úton elindulnia: KATTINTSON

A Business Coach Kft felajánlással is élt: akiknek az lenne a valódi segítség, ha megoszthatnák  gondolataikat és személyes támogatást kapnának akár az újrakezdéshez, azok elküldhetik önéletrajzukat december 5-ig. Közülük az első 15 jelentkező részt vehet ingyenesen csoportos/egyéni karrier coachingon egy alkalommal. A pályakezdők jelentkezését az anita.gusztafik@businesscoach.hu emailre, a többiek cv-jét az erika.juhasz@businesscoach.hu emailre várja a cég.


 

 Mi menedzseljük saját életrajzi filmünket!
„Urlich Beck német szociológus úgy fogalmazta meg, hogy ki-ki a maga életrajzi filmjének a szereplője, forgatókönyv írója, rendezője és producere is egyben. Ezt úgy is mondhatnánk, hogy mindannyian a szakmai életútunk „filmjén” dolgozunk – mondta Juhász Erika arról, hogyan segíthet a következő lépés megtervezésében, ha a mindenkiben meglévő kreatív ’alkotót’ mozgósítjuk.

 

Erre az analógiára felfűzve Juhász Erika szerint saját karriertervezésünket is megvizsgálhatjuk, azaz:

 #1. a szereplőt – Hogyan látjuk a karaktert, önmagunkat, brandünket képességeink és lehetőségeink fényében? Hiszen gyakran elmarad kompetenciáink, tartalékainak tudatosítása és az, hogy arra alapozva konkrét lépések meghatározására törekedjünk.

#2. a forgatókönyvírót – Mi a narratívája a szakmai pályafutásunknak? Végiggondoltuk és tudatosítottuk-e magunkban valós kompetenciáinkat, elért eredményeinket? Az eredmények tudatosítása ugyanis segít mindenkit abban, hogy újra felfedezze, mi mindenre képes. Ebben sokszor sokan túlzottan szerények és visszafogottak.

#3. a rendezőt – Mit jelent karriertervezéskor az „agilis” hozzáállás, a különböző perspektívában való gondolkodás? Sokszor előfordul, hogy rugalmatlanul, kizárólag a logikusnak mondott haladási irányt tudjuk elképzelni a karrierút tervezésekor. Pedig fontos a horizont tágítása, a választási lehetőségek számának növelése.

#4. a producert – Hogyan működik a networking a munkaerőpiacon? A következő lépések konkretizálásánál nélkülözhetetlen, hogy erre is célirányosan törekedjünk, ha úgy tetszik, használjuk a kapcsolati hálónkat, a netwotking lehetőségeit.

 


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen