Ezért tudnak maximálisan teljesíteni a világ legsikeresebb emberei

szerző: Jobline
2018 december 03.

Kelj fel hajnalban, vezess naplót, olvass egyfolytában. És persze kell még egy kis plusz.

A Quora kérdezz-felelek portálon jelent meg a kérdés, hogyan kezdik a napjukat a világ legsikeresebb emberei, és milyen szokásaikhoz ragaszkodnak a nap folyamán. Az egyéni preferenciák változók, ám van néhány közös jellemző, amelyekre érdemes odafigyelni. Az Inc.com összegyűjtötte a legfontosabbakat.

  1. Korán kelnek.
  2. Végiggondolják, mik a napi teendők.
  3. Edzenek.
  4. Tápanyagokban gazdag reggelit esznek.
  5. Naplót írnak.
  6. Meditálnak.
  7. A bonyolult feladatokat veszik előre, és minden erejükkel rájuk koncentrálnak.
  8. Rengeteget tanulnak, hogy legyőzzék a konkurenciát.

Mindez kicsit bővebben:

1. Korán kelnek
Benjamin Franklin, Ernest Hemingway, Howard Schulz (Starbuck CEO), Richard Branson (Virgin Enterprises CEO), Tim Cook (Apple CEO) és még számtalan sikeres ember arról híres (vagy volt híres), hogy hajnali négy és fél hat között pattan(t) ki az ágyból, miközben az átlagemberek még bőszen durmoltak. Ezek a koránkelők azonnal neki is láttak-látnak, hogy nyomot hagyjanak maguk után a világban.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

2. Megtervezik, mit végeznek aznap
A legsikeresebb emberek haditervet készítenek az aznapi teendőkről, mielőtt a hajnal még pirkad. Ehhez tartják magukat, és nem nyugszanak, amíg el nem érik a kitűzött célokat. A néhai Steve Jobs (Apple) így írt erről: „Minden reggel belenéztem a tükörbe, és azt kérdeztem magamtól: ha ma lenne életem utolsó napja, azt tenném, amit most elterveztem? Ha több napon át is ’nem’ volt a válasz, tudtam, hogy valamin változtatnom kell.”

3.  Edzenek
Tim Cook (Apple CEO) hajnali ötkor lát munkához a konditeremben, a Twitter-alapító Jack Dorsey hét kilométert fut hajnalban, Paul Polman (Unilever CEO) pedig a futópadot kezdi koptatni, amíg mások még édesdeden alszanak. 
A sikeres emberek mind tisztában vannak azzal, hogy tökéletesen működő szervezetre van szükségük, ha a maximumot akarják kihozni magukból.

4. Egészséges, tápláló reggelit esznek
Mindegy, hogy otthon, már az irodában vagy a kettő között az autóban, a sikeres emberek egészséges, tápláló reggelit esznek, hogy energiával töltsék fel a szervezetüket, mielőtt munkához látnak. Richard Branson korán reggel otthon eszik, Irwin Simon (CEO, Hain Celestial) összeköti a kellemeset a hasznossal, és az első értekezlet vagy tárgyalás közben reggelizik. A. G. Leafley (CEO, Procter & Gamble) pedig ezzel a vallomással szolgál: „Évekkel ezelőtt nem reggeliztem, most már azonban V-8 vegyes zöldséglét iszom, és megeszek egy fél bagelt egy pohár joghurttal. Naponta ötször-hatszor eszem keveset, hogy ne ugráljon a vércukorszintem.”


 


 

5. Naplót vezetnek
Mark Twain, George S. Patton tábornok, Thomas Jefferson, George Lucas, Charles Darwin, Ernest Hemingway és Ludwig van Beethoven mind naplót vezettek vagy vezetnek, gondosan feljegyezve gondolataikat, ötleteiket, terveiket, céljaikat, elvégzendő teendőiket. 
A naplóírás kitűnő eszköz a stratégiák kidolgozására és megvalósulásuk nyomon követésére, az önreflexió rögzítésére, inspirációs és motivációs forrás.

6. Meditálnak
Madonna, Hugh Jackman, Liv Tyler, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey és Sir Paul McCartney naponta meditálnak, ami segíti a koncentrációt, megtisztítja az elmét, kiszűri a zavaró tényezőket, csökkenti a stresszt és javítja a szervezet általános egészségi állapotát.

7. Erősen koncentrálva végzik el a nehéz feladatokat
Minden feladat elvégzéséhez koncentrációra, energiára és akaraterőre van szükség. A sikeres emberek a munkavégzéshez szükséges tevékenységeket szorgos gyakorlással rituálékká alakítják, és végül elérnek egy olyan szintre, ahol már automatikusan ki tudják aknázni a forrásaikat a legnehezebb feladatok elvégzésére is.
Gondos tervezés után a legnagyobb kihívást jelentő feladattal kezdik a munkát, amelynek kivitelezése egyben a legnagyobb elégedettséggel töltheti el őket. Mindezt korán reggel teszik, amikor topon vannak, és a kevésbé nehéz feadatokat a nap többi részére hagyják, amikor már csökken az akaraterő, az energia és a figyelem.    

8. Szakadatlan tanulással győzik le a konkurenciát
Tanulni, tanulni, tanulni, mondta állítólag Vlagyimir Iljics Lenin, és talán ez az egyetlen dolog, amiben igaza volt. A sikeres emberek megszállottan bővítik tudásukat, ezért nem vesztegetik az idejüket léha szórakozásra, mint a nagy többség. Nem véletlen, hogy Mark Zuckerberg (Facebook) vagy Bill Gates (Microsoft) rendszeresen közzéteszik az általuk ajánlott könyvek listáját, hosszú élete végéig tanult Winston Chruchill, és Barack Obama volt amerikai elnök is a megszállott könyvmolyok táborát erősíti.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen