Rekordszámú fiatal akart bankvezető lenni

szerző: Jobline
2018 december 04.

Hogyan vezetne egy bankot egy mai fiatal? Erre a kérdésre kereste a választ a 10. alkalommal megrendezett K&H diákkupa, ami minden eddiginél több hallgatót vonzott. Az online bankszimulációra épülő versenyen több száz ifjú tehetség kapott lehetőséget arra, hogy virtuálisan kipróbálja, hogyan vezetne egy pénzintézetet.

„Tíz éve annak, hogy az elsők között rendeztünk a pénzügyi kultúra és -tudatosság terjesztését szolgáló versenyt a felsőoktatási intézmények hallgatói számára. Az üzleti szimulációs alkalmazásra épülő verseny mára vitathatatlanul a legnépszerűbb ilyen jellegű eseménnyé vált hazánkban, hiszen az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is jönnek jelentkezők. Az elmúlt tíz évben közel 6000 diák fordult meg nálunk, idén pedig 281 háromfős csapat mérte össze tudását és tehetségét” – tájékoztatott Végh József, a K&H HR-igazgatója.

Mivel a fiatal generáció számára a folyamatos fejlődés lehetősége, az új kihívások és élmények keresése alapvető szükséglet, az idei K&H diákkupán részt vevő csapatoknak nem kisebb feladattal kellett megbirkózniuk, minthogy egy virtuális kereskedelmi bankot vezessenek. A döntőbe került „bankvezetőknek” pedig többek között a prémium banki ügyfélkörrel kapcsolatban kellett bemutatniuk ötleteiket egy 8 perces prezentáció keretében. Emellett a bankos és a fintech megoldások előnyeiről vitáztak, illetve numerikus tesztet oldottak meg.

„Habár gyakran felvetődik, hogy a mai fiatal generáció esetében a soft skillek, azaz az olyan készségek, mint a csapatmunka, a szervezőkészség vagy a kommunikációs készség nem igazán erősek, mi úgy tapasztaltuk, hogy – főként a döntős csapatok – nemcsak rendkívül felkészültek, de igen kreatívak és lelkesek is voltak. Ehhez bizonyosan hozzájárult az, hogy lehetőséget kaptak a kiteljesedésre, és valóban azt csinálhatták, ami tényleg érdekli őket, amiben igazán jók. No és persze a vonzó fődíj is, ami nem más, minthogy a legtehetségesebb „bankvezetők”, a Budapesti Corvinus Egyetem csapata – Fekete Mátyás, Harnberger Bianka és Retkes Ádám – Belgiumban ellátogathat a K&H anyavállalatához, ahol a KBC vezetői látják őket vendégül” – mondta el Végh József.


 

A győztesek: Fekete Mátyás, Harnberger Bianka és Retkes Ádám
A győztesek: Fekete Mátyás, Harnberger Bianka és Retkes Ádám

Hogyan legyünk bankvezetők?
Az üzleti szimulációval a hallgatók egy virtuális bank vezetőjeként stratégiai döntéseket hoztak hitel- és betéti termékeket érintő kérdésekben, menedzselték a HR és IT infrastruktúrát, valamint meghatározták a bank befektetési politikáját. Az ebben legjobban teljesítő 10 csapat került be a budapesti döntőbe, ahol a K&H vezetői előtt prezentáltak, vitáztak előre megadott szakmai téma mentén, valamint numerikus tesztet oldottak meg. „Mivel a fiatal generáció, mint a fény, mindig utat tör magának, a döntő során is azt tapasztaltuk, hogy a leendő bankvezetők olyan új, megszokottól eltérő digitális megoldásokat keresnek, amelyek nagyon jól igazíthatók az egyéni igényekhez” – foglalta össze a szakember.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen