A Google és a Facebook coach-a szerint ez a 3 pszichológiai stratégia kell a sikerhez

szerző: Jobline
2018 december 07.

Te is alkalmazod ezeket a stratégiákat?

Melody Wilding executive coach és az emberi viselkedés professzora olyan iparágak képviselőivel dolgozott együtt, mint a technológia, a sport, a szórakoztatás és az élelmiszeripar, valamint olyan nagyvállalatokkal, mint a Google, a Facebook vagy a HP. Úgy találta, hogy a vezetők mindennapi igényei közötti különbségek ellenére vannak hasonlóságok abban, hogyan tudnak megbirkózni a munkájukkal járó bizonytalansággal és stresszorokkal. Ezek a vezetők optimisták ugyan, de csak a realitás talaján, képesek elviselni a bizonytalanságot, és jól szabályozzák az érzéseiket.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

A felsővezetők állandó nyomás alatt állnak. Wilding munkája során abban segített ezeknek az embereknek, hogy olyan mentális erőt fejlesszenek ki, melyre szükségük van a sikerhez. A pszichológus megállapította, hogy azok, akik folyamatos nyomás alatt álltak, olyan pszichológiai készségeket hoztak létre, amelyek segítségével magukból és másokból is a legjobbat tudták kihozni a legkeményebb időkben. De melyek ezek a készségek?


#1. Realista optimizmus
A sikeres felsővezetők a visszaeséseket átmenetinek és megoldhatónak gondolják, illetve hisznek abban, hogy képesek pozitív jövőt teremteni, mégsem vakon optimisták. Felismerik, hogy a jó hozzáállás ugyan fontos, de óvatosan tervezik meg, hogyan oldják meg a lehetséges akadályokat mindennemű kóros aggodalom nélkül. Mivel magabiztosak, tudják, hogyan lehet orvosolni az egészségtelen gondolkodási mintákat, amelyek visszahúznák őket.


 

 


#2. A bizonytalanság tolerálása
A változás az egyetlen állandó az (üzleti) életben, vagyis a vezérigazgatóknak jól kell tudniuk kezelni a bizonytalanságot. A bizonytalanság tolerálásának képessége magába foglalja a kiszámíthatatlanság és az ismeretlen elfogadását. Paradox módon a vezetőknek meg kell tanulniuk, hogyan tudják elengedni az ellenőrzésre való igényüket, illetve hogyan legyenek együtt az ebből fakadó kellemetlen érzéssel, illetve a kész válaszok hiányával. A hatékony vezetők tudják, hogy az idő előtti, elégtelen információkkal járó tevékenység gyakran rossz irányba kalauzolja őket és az egész vállalatot.

#3. Érzelmi szabályozás
Amikor dühös vagy, hogyan válaszolsz? Amikor csalódtál valakiben, a tudtára adod, vagy inkább magadban tartod? A mód, ahogyan az érzelmeinket kezeljük és kifejezzük, a vezetői és személyes boldogság fontos része. A külső okok megfelelő megválaszolásában kiváló vezetők képesek gyorsan és tudatosan megnyugodni, és visszatérni egy olyan kiegyensúlyozott állapotba, ahol világosan gondolkodhatnak és ésszerűen reagálhatnak. Az érzelmileg intelligens vezetők nem játszanak áldozatot, vagy dühítik fel a körülöttük lévőket, hanem megosztják, kommunikálják érzéseiket.

Fontos megértenünk, hogy ezek közül egyik képesség sem velünk született, azonban karrierünk során bármikor megszerezhetjük ezeket, még akkor is, ha sosem érjük el a felsővezetői szintet. Mint minden készség, a reális optimizmus, a bizonytalanság tolerálása és az érzelmi szabályozás is megtanulható tudatos gyakorlattal és erőfeszítéssel.


A Business Insider cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

coach  •  goggle
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen