9 jele annak, hogy negatív emberekkel veszed körbe magad (és lassan be fogsz csavarodni)

szerző: Jobline
2018 december 10.

A mérgező emberekkel való találkozás sajnos elkerülhetetlen, azonban az, ahogyan reagálsz rájuk, már a te választásod. Ha nem vagy óvatos, a negatív emberek befolyásolni fogják gondolataidat, érzéseseidet, viselkedésedet. Káoszt teremtenek az életedben, és felesleges stresszt okoznak. Ez a 9 jel arra utal, hogy a mérgező emberek túl sok figyelmet kapnak tőled:

#1. Túl sokat beszélsz róluk
Folyamatosan morgolódsz a munkatársaid, főnököd miatt, vagy panaszkodsz a házastársadra, rokonaidra, ami rengeteg időt és energiát igényel. Ha róluk beszélsz, akkor is, amikor nincsenek jelen, hatalommal ruházod fel őket az életed felett.

#2. Elveszted a hidegvéredet
Akár egy mesteri manipulátorral, akár irodai pletykával van dolgod, a mérgező emberek erős érzelmeket válthatnak ki. Ha nem vagy óvatos, a stressz és a frusztráció könnyen a társaddá válhat. Amikor egy mérgező emberrel találod magad szembe, úgy érezheted, egyáltalán nem kontrollálod az érzelmeidet.

#3. Az önbecsülésed szétesik
A mérgező emberek gyakran durvák, sértőek és egyenesen lealacsonyítóak lehetnek. Azt érzed, hogy a jelenlétükben kevesebb vagy. Az önértékelésed végső soron tőled függ, soha nem más emberektől.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 

#4. Őket hibáztatod saját viselkedésedért
Ha egy mérgező ember manipulációjának áldozata vagy, akkor könnyen vádolhatod őt a saját választásod miatt. Mások hibáztatása egyértelmű jele annak, hogy a mérgező embernek túl sok hatalma van feletted. Vállald a személyes felelősségedet, hogyan töltöd az idődet.

#5. Félsz időt tölteni velük
A rettegés érzése sok időt és energiát von el. Mindegy, hogy egy negatív rokonról vagy egy munkatársról van szó, a vele való találkozás teljesen tökreteszi a napodat.


 


#6. Lealacsonyodsz a szintjére
Ha kezded úgy gondolkodni, hogy ha nem tudod legyőzni, csatlakoznod kell hozzájuk, akkor olyan viselkedést vehetsz fel, amely nem felel meg az értékeidnek. A negatív ember szintjére való lesüllyedés megszokássá válhat, de ez nem egy hatékony megoldási stratégia. Végső soron ez csak több káoszt teremt majd az életedben.

#7. Nem állítasz fel egészséges határokat
A mérgező egyén manipulatív és agresszív taktikája megnehezíti az egészséges határok meghúzását. Lehet, hogy a munkatársad pimaszságát vagy egy barát durva szavait figyelmen kívül hagyod, azonban egészséges határok nélkül lehetetlen, hogy érzelmileg megvédd magadat tőlük.

#8. Egészségtelen megküzdési stratégiákat alkalmazol
Egy kupica pálinka vagy még egy tábla csoki ugyan egy pillanatra jó érzéssel tölthet el, de hosszú távon ezek nagyon egészségtelen túlélési stratégiák, amelyek még több problémát okoznak. Ha instant menekülési módokat választasz a stressz kezelésére, akkor a mérgező embereket a következő évekre is beengeded az életedbe.

#9. Megromlanak a kapcsolataid
Kiabálsz a gyerekeiddel, hogy kiengedd a fáradt gőzt, vagy a partnereddel veszekszel, miután egész nap negatív emberekkel foglalkoztál. Ha nem vagy óvatos, a másik egészségtelen magatartása beszivároghat a többi kapcsolatodba is.

Ha túl sokat tapasztalsz magadban a fentiekből, fontos, hogy csökkentsd a rád gyakorolt hatásukat. Bizonyos esetekben ez azt is jelentheti, hogy egyszerűen csak nem foglalkozol velük a szabadidődben. Komolyabb esetekben azonban azt is meg kell fontolnod, hogy kizárd őket az életedből.


A The Muse cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen