10 módszer arra, hogy semmit se bánj meg

szerző: Jobline
2018 december 14.

Gyakran feltételezzük azt, hogy mások könnyen lettek sikeresek, egyszerűen csak szerencsének kellett lenniük hozzá. A valóságban a siker azonban gyakran a kudarc eredménye. Ha nem kockáztatunk, soha nem fogjuk megtudni, mire vagyunk képesek. Ennek a 10 tippnek a segítségével elállhatunk a saját utunkból, és egy megbánásmentes életet élhetünk.

#1. Ismerd fel a tétlenség következményeit
Gyakran félünk döntéseket hozni, mert megváltoztathatatlannak tűnnek, nem mellesleg így könnyebb elkerülni a hibázási lehetőségeket. Azonban a tehetetlenség is egy döntés, ami nagyon gyakran válik hibává.


#2. Legyen világos, mit szeretnél
Nagyon fontos tisztában lenni a helyes irányokkal. Ismerd meg magadat, és tervezd meg, mit szeretnél elérni. Próbálj ki különböző módszereket (pl. meditáció) a célod elérésének érdekében.

 

#3. Kérdezd meg magadtól, mitől félsz valójában
Ha tudod, mit akarsz, de nem mész érte, akkor meg kell találnod a módját, hogyan tudnád megvalósítani. Az azon való aggódás, hogy mire nincs elég idő, mihez nincs meg a kapcsolat, csupán egy félelmen alapuló kifogás. Bármilyen ok, amely visszatart attól, hogy elérd, amit akarsz, valójában félelmen alapszik. Kérdezd meg magadtól: Mitől félek? Attól tartok, hogy mások megítélnek? Nem bízom a saját képességeimben? Bármi is legyen az ok, határozd meg, ismerd el, és dolgozz azon, hogy túllépj rajta.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#4. Fókuszálj a jövőre
Az egyik módja annak, hogy legyőzd a félelmeidet, ha a jövőre koncentrálsz. A félelem a múltban gyökerezik, ezért légy jelen, vagy képzeld el a jövődet. Mit remélsz tőle? A jövőbeli éned szerint mit kell megtenned most? Ez a kis játék világos elképzelést adhat arról, hogyan tudsz továbblépni.

 

#5. Tölts minél több időt a szeretteiddel
Tölts több időt otthon, ha fiatal gyerekeid vannak. Látogasd meg idősödő szüleidet. Tölts minél több időt azokkal, akik szívednek kedvesek.


 

 

Forrás: Jobline


#6. Ismerd fel az idő értékét
Az idő az egyik legértékesebb dolog, de nem mindig használjuk fel bölcsen. Naponta emlékeztesd magad arra, hogy bármennyi időd is van, az ajándék. Töltsd olyan módon, amely gazdagítja az életedet, és továbblendít.

 

#7. Vigyázz magadra
A munkahelyi követelmények könnyen felőrölhetik az életedet. Hirtelen rájössz, hogy nem emlékszel arra, mikor edzettél vagy ettél valami egészségeset. A test ápolása segít abban, hogy minden más sokkal jobb legyen. Elkötelezettséget igényel ugyan, de megéri az erőfeszítést.

 

#8. Engedd el, amit bánsz
Lehet, hogy tudatlanul megbántál olyan dolgokat, amelyek régen történtek. Ha ez a bűntudat visszatart a célok elérésétől, az csak még több megbánást eredményez majd. Engedd el a régi haragot. Ha most tudsz valamin változtatni, valamit jóvátenni, akkor ezt tedd meg, de néha épp azt kell elfogadnod, hogy a helyzetnek nincs megoldása. Ha így van, engedd el.

 

#9. Fedezd fel a különbséget a kudarc és a nem próbálkozás között
Gyakran félünk a kudarctól. A jövőben az egyetlen dolog, amit bánni fogunk, ha meg sem próbáltuk. Sokkal könnyebb szembenézni azzal, hogy valami nem sikerült, mint azzal, hogy semmit nem is tettél érte.

 

#10. Tégy másokért is
A másoknak tett szívesség megtérül. Vállalj fel olyan ügyeket, amelyeket szenvedélyesen tudsz képviselni. Az önzetlen segítség olyan jó érzésekkel tölthet el, hogy csak azt fogod bánni, amiért nem adhatsz még többet.


A Recruiter cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!
Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen