Pályakezdő vagy? Kellemetlen hírünk van: ezekre a problémákra kell felkészülnöd

szerző: Jobline
2018 december 21.

Készülj fel, hogy ne akkor kelljen csalódnod, amikor már késő.

A huszonévesek közül nagyon sokan naiv reményekkel és túlzott elvárásokkal vágnak neki a nagybetűs életnek, aztán az első munkahelyükön keserű csalódások érik őket. Nicolas Cole, az Inc.com szerzője összeszedte, milyen illúziókkal érdemes még idejében leszámolni.

Senkit nem érdekel
Senkit nem érdekel, hogy nincs elég időd az ügyeid elintézésére. Hogy eldugult a vécé, és várod a szerelőt. Hogy nem érzed jól magad, vagy hetek óta rossz napod van. Na jó, néha előfordul, hogy valaki némi együttérzést mutat, de a világ nem arról szól, hogy a munkahelyeden bárki is meg akarna érteni vagy át akarná érezni a problémáidat. Mindenkinek bonyolult az élete, és egyedül a te dolgod, hogyan oldod meg a nehéz helyzeteket.

Ha pontos vagy, már elkéstél
Nem elég másodpercre pontosan beesni az ajtón, előbb kell becsekkolni. Így van időd rendezni a soraidat lelkileg, szellemileg és fizikailag. Arról már ne is beszéljünk, mi van, ha konkrétan elkésel.

Semmit nem kell görcsösen bizonyítanod
Sok pályakezdő görcsösen igyekszik, hogy bizonyítsa, mennyire a helyzet magaslatán áll. Nem kell, mert a legtöbben nem állnak a helyzet magaslatán, de ez rendben van, el kell fogadni, hogy még zöldfülű vagy. Majd belejössz, fölösleges tipródni.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

Olyan leszel, mint az az öt ember, akivel a legtöbbet vagy együtt
A fiatalok úgy szívják magukba az impulzusokat, mint a szivacs, ezért ha fejlődni akarsz, olyan emberek társaságát keresd, akik leginkább biztosítják a szellemi-érzelmi gyarapodásokat. A legkiválóbb vezetők gyakran mondják, hogy mindig náluk okosabb emberekkel szeretik körülvenni magukat, mert így tudnak fejlődni.

Te vagy a legjobb befektetésed
Minél többet fektetsz magadba a húszas éveidben, annál fényesebb perspektívák tárulnak eléd az életben. Persze, bulizz, élvezd az életed, de közben ne feledkezz meg arról, hogy most kell megtanulnod az alapokat, amelyekre később építhetsz. Tanulj, szerezz fontos szakmai tapasztalatokat és vigyázz magadra, a mostani befektetés bőségesen megtérül.

 

 

 

Tanulj meg a pénzzel bánni
Már most kezdj el spórolni, mert annyi nyugdíjad lesz, amennyiből egy nadrágot sem tudsz majd venni. Minden jövedelmedből tegyél félre egy kicsit, fektesd be, hogy kamatozzon. A pénzed dolgozzon érted, nehogy későn kapj észbe, hogy véres verejtékkel dolgozol a pénzedért.

Nincs olyan, hogy kudarc
A kudarc viszonylagos dolog: az eredmény értékelése attól függ, milyen elvárásaid voltak. Ha nem voltak elvárásaid, akkor amit kudarcnak hiszel, valójában értékes lecke, amiből sokat lehet tanulni. Tanulj a leckékből és lépj tovább.

Minden a kapcsolatokon múlik
Ápold a kapcsolataidat, ismerkedj meg fontos emberekkel, mert annyit érsz, amennyit a networköd. És megfordítva: te is légy „jó kapcsolat”, akivel másoknak megéri megismerkedni.

Te vagy a sikered kovácsa
A megúszós stratégia nem vezet sikerre. Aki csak evickél az életben, nincsenek különösebb céljai és nem mer kilépni a komfortzónájából, az nem tud komolyabb eredményeket felmutatni. Találd ki időben, hová akarsz eljutni és hogyan érheted el, amit szeretnél.

Kevés az igazi barát
A legtöbb ember, akit a barátodnak tartasz, nem igazi barát. Munkahelyi kapcsolat, ismeretség a sportpályáról vagy a kutyafuttatóról. Jó esetben nem derül ki, mennyire nem barátod, akit annak tartasz, rossz esetben igen, és az fájhat. Az igazi barát az, aki őszintén elfogad, szeret és azt kívánja, hogy boldogulj az életben.

Múlik az idő
Okosan használd ki, hogy huszonéves vagy és sok mindent megtehetsz. Nehogy harminc évesen arra ébredj, hogy „Jézusom, hogy jutottam idáig?”.

Te vagy önmagad legnagyobb ellensége
Ha valami nem úgy alakul, ahogyan szeretnéd, először magadba nézz, mielőtt ujjal mutogatnál másokra. Nagy a valószínűsége, hogy te rontottál el valamit. Ne feledd, hacsak nem üt be valamilyen katasztrófa, elsősorban rajtad múlik, hogyan alakul az életed.

 

 

Kövess minket a Facebookon!


Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen