Így legyél profi jelzálog-specialista tanácsadó

szerző: Jobline
2019 február 04.

Akár új szakmát keresel, akár frissdiplomás vagy, a jelzálog-tanácsadás jó lehetőség lehet, különösen azok számára, akik érdeklődnek a pénzügyek, a tulajdon és az emberek közötti együttműködés iránt. Ha karrierlehetőségnek tekinted ezt, van néhány egyszerű lépés arra, hogy biztosan jó lehetőséget kapj a jelzálog-tanácsadásban.

Végezz kutatásokat
Mielőtt bármibe belekezdenél, többet kell megtudnod arról, mit jelent ez a munka. A jelzálog-tanácsadók gyakran profi szakemberek az iparágban, ezért az ehhez szükséges képesítések megszerzése elsőrendű feladat. Annak is utána kell járnod, milyen feladatokkal jár a szerep: például napi szinten kell beszélgetned az ügyfelekkel, új ügyfeleket kell keresned, alkalmazásokat kezelned, megújítanod hiteleket, kapcsolatot tartanod a bankokkal és a hitelezőkkel.


 

Állást keresel? Ne aggódj, nálunk biztosan találsz!

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


 

Döntsd el, mit szeretnél tanulni
Hol szeretnéd megszerezni szakképesítésedet? Milyen képesítéssel lehetséges jelzáloghitel tanácsadást nyújtanod? Milyen jogszabályok vonatkoznak a jelzáloghitel nyújtása és közvetítése, valamint hiteltanácsadás esetén? Vannak képesítések, amelyek akár pár napon belül is megszerezhetők, így nem kell sok időt fektetned a tanulásba. A képesítések megszerzésének előfeltétele általában egy érettségi vizsga, vagy legalább 6 éves, igazolt tapasztalat pénzügyi területen.

 


Fejleszd a készségeidet
Nem elég elvégezni a tanfolyamot, és letenni a vizsgát, a jelzálog-tanácsadói munka megköveteli bizonyos képességek fejlesztését. Az egyik legfontosabb a kommunikáció, mivel rengeteg időt fogsz tölteni az ügyfelekkel. Emellett szükség van szervezettségre, elemző képességre, és nagy figyelmet kell tudnod szentelni a részletekre. Minél több tapasztalatod van, annál ügyesebb leszel. Fontos lehet más iparági ismeretek megszerzése is.


Jelentkezz az állásra
A kemény munka elvégzése után már csak jelentkezned kell egy munkahelyre. Jelzálog-szolgáltatóként különböző helyeken dolgozhatsz: bankban, ingatlanközvetítőnél, jelzáloghitel-társaságoknál, de akár brókerként is. Keresd meg online a legjobb lehetőséget, nézd át alaposan a munkaköri leírást, hogy találd meg a neked legmegfelelőbb opciót!

A The Recruiter cikke nyomán

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen