Ez a 3 legjobb reggeli rutin a szakértők szerint

szerző: Jobline
2019 február 11.

Egy új reggeli rutin kialakítása talán az egyik legnehezebb dolog, hiszen a legtöbbünk nem tudatos ebben, évek óta ugyanúgy kel fel az ágyból, issza meg első kávéját, majd rohan el a munkába. Pedig ha képesek vagyunk változtatni, azzal sokkal sikeresebb és produktívabb lehet nemcsak az adott munkanapunk, de akár az egész életünk is.

Mark McLaughlin idegsebész tudományos alapokon alakított ki egy háromlépéses reggeli rutint, amely sikert hozhat a nap hátralevő részében.

Ha úgy érzed, hogy folyamatosan fel kell zárkóznod a teendőidhez, ha nincs időd a személyes vagy szakmai kiteljesedésre, akkor érdemes a reggeli rutinod megváltoztatásával kezdened. A csendes korareggeli órák kulcsfontosságúak ahhoz, hogy jól kezdődjön a nap, és feltöltődjünk még mielőtt a világ is felébredne. De mi ez a három egyszerű lépés, amivel maximalizálhatjuk a napközbeni teljesítményt? Lássuk:

#1. Meditáció
Az idegsebész minden munkanap 5 órakor kell fel, és 10 percet meditál. Azt mondja, ez a 10 perc az öngondoskodásról szól, ezért minden más előtt áll. McLaughlin elsajátította a transzcendentális meditációt, amely magába foglalja egy mantra csendes ismételgetését, de manapság már mantra nélkül, csendben meditál. A meditáció, a jelenre való tudatosság gyakorlata segíthet csökkenteni a stressz szintjét és elkerülni a kiégést, javítja a mentális egészséget és a jólétet, növeli a kreativitást, az empátiára való készséget, javítja az alvásminőséget, stb. Próbáljunk meg legalább 10 percet meditálni minden reggel, és biztosan javulni fog az életünk!

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 

#2. Fájlrendszerezés
Ez úgy hangzik, mint egy igazi 180 fokos fordulat, ugye? Hogy jutunk el a pihentető, befelé forduló meditációtól ilyen hirtelen a fájlok rendszerezéséig? Az idegsebész létrehozott egy személyes fájlrendszert a hónap minden egyes napjára, és minden napra van egy feladat a fájlban. Amikor valami olyan merül fel, ami nem sürgős, azt elteszi a rendszerben, és nem gondol rá az erre kijelölt napig. Például amikor reggel felébred, ellenőrzi a fájlt, és látja, hogy az aktuális feladat az, hogy köszönőlevelet írjon egy barátnak. Kipiálja a teendőt, és már halad is tovább. Azt tanácsolja, hogy hozzunk létre egy hasonló naplózási rendszert, hogy eltávolítsuk a stresszt, ami könnyen felhalmozódhat ezekből az apróságokból.

 

 


#3. Tervezés
Az orvos szerint egy napot elkezdeni anélkül, hogy elterveznénk, olyan, mintha úgy mennénk egy futóversenyre, hogy elképzelésünk sincs az útvonalról vagy a célállomásról. Lehet, hogy így is eljutunk a célba, de minden bizonnyal stresszesek, kimerültek leszünk, és lemaradunk másoktól. A harmadik elem tehát egy lista készítése mindenről, amit egy nap el kell végeznünk. Bár manapság már minden digitalizált, a professzor klasszikus, papír alapú tervezőt használ, mert szerinte az elősegíti a fokozott figyelmet és a jobb memóriát. A tervezés természetesen nem jelenti azt, hogy egyszer sem kanyarodunk le az útról, de segít abban, hogy a váratlan feladatok ellenére végig a céljainkra összpontosítsunk, és valóban el is érjük őket.

McLaughlin azt tanácsolja, hogy kísérletezzünk, próbáljunk ki más rutinokat is, amíg meg nem találjuk azt, ami számunkra is működik. A rutinnak nem kell bonyolultnak lennie, de fontos, hogy igazodjon a személyes igényeinkhez egy sikeres és produktívabb nap érdekében.


A Business Insider cikke nyomán


 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen