Van kérdése? Ezeket kérdezd, amikor az állásinterjú végén nálad pattog a labda

szerző: Jobline
2019 február 25.

Akkor nevezhetjük sikeresnek az állásinterjút, ha valódi interakció zajlik: azaz te legalább annyit megtudhatsz a cégről, mint ők rólad. 22 kérdés, amelyek közül jó néhányat érdemes föltenni.

 

Ezek a néha meglehetősen belemenős kérdések nemcsak fontos információkat szereznek neked, de azt is sugallják, hogy őszintén érdeklődsz a cég iránt, és miután felvettek, a munkáddal szeretnéd majd minél sikeresebbé tenni. Természetesen nem arról van szó, hogy itt felsorolt összes kérdést fel kell tenni az állásinterjún, ezek csak ötletek, amelyek közül válogatni lehet attól függően, milyen munkáltatónál keresel állást.

1. Mi volt a legnagyobb változás a cég életében az elmúlt egy évben? Olyanok-e a kilátások, hogy sikerül megoldani a problémákat, vagy a neheze még hátravan?

2. Miután fölvettek, hogyan kell teljesítenem azért, hogy maximális pontszámot kapjak, amikor értékelik a munkámat? Ebben a munkakörben mit kell elérnem a következő egy évben?

3. Milyen a leendő főnököm vezetési stílusa?

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 


4. A cég mely konkurens szervezettől tart leginkább?

5. Hogyan működik a többi osztály (sales, marketing, pénzügy, IT stb. – azok a részlegek, amelyekkel kapcsolatba kerülhetek munkám során)?

6. Milyen típusú emberek sikeresek ennél a cégnél? És milyenek nem?

7. Mi a siker titka ennél a cégnél?

8. Ön hogyan került erre a területre? Miért marad, miért nem vált?

9. Az ön csapata mely részlegekkel ápol jó viszonyt a cégen belül, és melyekkel nem? Mi ennek az oka?

10. A munkájával kapcsolatban mi okoz önnek álmatlan éjszakákat?

11. Mikor értesülök arról, hogy milyen döntés született velem kapcsolatban?

12. Miért döntöttek úgy, hogy meghirdetik ezt az állást?

Forrás: Jobline


13. Hogyan jutalmazzák a kiemelkedő dolgozókat? Miért pont így? Ha változtatni kellene ezen a rendszeren, hol nyúlna hozzá?

14.  Milyen információkat osztanak meg a dolgozókkal (bevételek, haszon, költségek, humánerőforrás-politika)? Hogyan áramlik az információ a szervezeten belül? Hogyan jutok hozzá azokhoz az adatokhoz, amelyek birtokában hatékonyan végezhetem a munkámat?

15.  Ha a cég sikeres évet zár, az mit jelent pontosan? Mit kell tenni azért, hogy a következő egy év sikeres legyen? A most meghirdetett munkakörben hogyan járulhatnék hozzá a sikerhez?

16.  Hogyan értékelik a dolgozó munkáját ebben a pozícióban? Mit tehetek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el?

17.  Milyen a munka ritmusa a cégnél? Vannak-e időszakok, amikor feltorlódnak a feladatok, akadnak-e üresjáratok, esetleg mindig egyenletes a tempó? Hétre, hónapra, évre lebontva hogyan hullámzik a ritmus?

18.  Milyen szakmai és személyes kvalitások szükségesek e pozíció betöltéséhez? Milyennek képzeli a tökéletes jelöltet? Ehhez képest milyennek értékeli az én felkészültségemet? Milyen hiányosságokat észlel?

19.  Milyen az önök kiválasztási filozófiája? Átütő egyéniséget keresnek, aki majd menet közben úgyis beletanul a munkájába, vagy olyan jelöltre vágynak, aki eleve hozza magával a szükséges tapasztalatokat?

20.  Eddigi pályafutásom során során leginkább egy bizonyos típusú cégnél dolgoztam (kis-, nagyvállalkozás, állami cég, multi, feltörekvő családi vállalkozás). Ilyen múlttal hogyan tudok majd beilleszkedni az önök szervezetébe?

21.  Kik a leginkább megbecsült munkatársak a cégnél? Melyek a közös tulajdonságaik? És megfordítva, mi volt jellemző azokra a kezdetben ígéretesnek tűnő dolgozókra, akik végül kudarcot vallottak, és kiléptek?

22. Van-e valamilyen fenntartása a képzettségemmel vagy a szakmai tapasztalataimmal kapcsolatban? Ha igen, miért?

 


Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen