„Slow nap” a munkahelyen: 5 produktív dolog, amit ilyenkor is csinálhatsz!

szerző: Jobline
2019 március 06.

A munka természete hullámzó: van úgy, hogy alig látunk ki belőle, és vannak olyan időszakok is, amikor a fű sem nő. Az ilyen uborkaszezonok nagyon jól tudnak jönni, és eleinte sikerül is lefoglalnunk magunkat hosszabb ebédszünetekkel, elnyújtott folyosói megbeszélésekkel, mobilozással. Egy kis idő elteltével azonban az eleinte szusszanást nyújtó „slow napok”, unalmas, csigalassúsággal vánszorgó hetekké válhatnak. Mit teszel, ha senki még csak feléd sem néz?

Ha kíváncsi vagy, mire érdemes használnod ezt az időt, miután már megválaszoltad az összes e-mailt, összerendezted az íróasztalodat, olvasd el a The Muse tippjeit:

 

#1. Készíts „öröklési tervet”
Az öröklési terv biztosítja, hogy a szervezetnek írásos feljegyzése legyen arról, hogy pontosan, miből áll a napi feladatod, ha netán történik veled valami, például baleset ér, és hosszabb betegállományra szorulsz, vagy elutazol pár hétre. A terv a munkaköri leírásod havi részletezéséből áll. Ez a dokumentum megkönnyíti a munkádat akkor is, ha hosszabb szabadságra mész, mert kevesebb eséllyel fognak hívogatni, és a főnököd is hálás lesz érte. Tartsd szem előtt, hogy az öröklési terv egy élő, releváns, használható dokumentum legyen.

 

#2. E-mailek rendezése
Még ha az összes üzenetet archiváltad is, biztos akad néhány, amelyet érdemes a vállalat megosztott meghajtójába menteni, vagy a személyes fájljaidba későbbi használatra. Mentsd el a bonyolultabb ügyek levelezéseit, a projektekről kapott elismerő visszajelzéseket, vagy egy kulcsfontosságú, érdekelt fél észrevételeit. Nézd át az elhalasztott leveleket is.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#3. Emeld fel a kagylót
A nyugalmas időszakokat használhatod arra, hogy felzárkóztatod az ügyfeleket, vagy beütemezed az érdekelt feleket. Beszélgess velük, kérdezd meg, hogyan mennek a dolgaik, építs minél több jó munkahelyi kapcsolatot.

 

 


 

#4. Segíts másoknak
Rengeteg idő szakadt ránk, de mi van a többi kollégával? Minden részlegen hasonló a helyzet? Az uborkaszezon nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy megismerd a szervezet egyéb osztályait, új készségeket szerezz. A kollégák értékelni fogják a nekik nyújtott jobb kezet, de ha épp nincs szükségük a segítségedre, akkor is lekötheted magad azzal, hogy új projekteket keresel. Érdemes átnézed a régebbi munkáidat, kijavítani a hibákat, frissíteni, tisztázni őket. A főnököd örömmel fogja fogadni, hogy kezdeményeztél, és érdeklődsz a szervezet munkája iránt.

 

#5. Olvass
Persze nem minden lustább nap alkalmas új projektek indítására vagy networkingre. Ilyenkor érdemes ezt a rövid időt a szakmai fejlődésednek szentelned. Olvass a vezetésről, a hálózatépítésről, marketingről, kutass fel jó cikkeket, blogokat a témákban. Ismerkedj meg a szektorod legfrissebb trendjeivel. Azáltal, hogy tájékozottabb vagy, értékesebb is leszel munkavállalóként.

A slow napokon is lehetsz produktív. Ha viszont úgy érzed, hogy folyamatosan kevés a munkád, beszélj a vezetőddel, és kérj új feladatokat, projekteket. Szép és jó az uborkaszezon, de nem állandóan!

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen