4 módszer arra, hogyan ne terheld párodat a stresszes időszakokban

szerző: Jobline
2019 március 22.

Ahogy egyre nagyobb nyomással nézünk szembe a munkahelyünkön, annál gyakrabban kell elviselnie a partnerünknek a stresszes életvitelünket. A szakértők szerint a tudatos „flow” tevékenységek és az öngondoskodás előmozdítása segíthet, ahogy a partnerünkkel való beszélgetés is, hiszen senki sem olvashat a gondolatainkban.

Egy hosszú és feszítő nap után gyakran ventiláljuk le feszültségünket a párunkon. A Business Insider szakembereket kérdezett meg arról, hogy miként tudjuk kezelni érzelmeinket, és megkímélni otthon társunkat a munkahelyi stresszünktől egy fárasztó nap után.


Vezesd le a stresszt más csatornákon
Ha úgy érzed, stressz-szinted a csúcson van, fordulj olyan tevékenységek felé, amelyek segítenek csökkenteni azt. Próbáld ki a meditációt, a különböző mindfulness technikákat, a naplóírást, a testmozgást vagy az olvasást. Ezek az aktivitások nemcsak segítenek a stresszkezelésben, de katalizátorai lehetnek az önfelfedezésnek, a kreatív inspirációnak.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

 

Becsüld meg a kapcsolatodat
A társad segíthet a stressz kezelésében, de nem úgy, hogy rajtad vezeted le a munkahelyeden felgyülemlett agressziót, ez nem fair hozzáállás. A partnered megérdemli, hogy szeretetteljes bánásmódban legyen része. A vele való harmonikus kapcsolat hosszú távon csökkenti a stressz szintedet.


 


 

Tedd magadat első helyre
Fontold meg, hogy mit kell tenned saját magadért egy stresszes nap vagy hét után, és integráld ezt az életedbe. Néhány ember számára ez lehet pár óra énidő, mások számára pedig minőségi idő a barátokkal és a családtagokkal, sőt olyan is van, akit igenis ki tud kapcsolni egy TV-műsor is. Ha számítasz magadnak, akkor gondoskodsz magadról, és értékeled az igényeidet. Kritikus, hogy prioritásként kezeld magadat az életedben, mert ebből mások, a szeretteid és a munkahelyi környezeted is táplálkozni fognak.

 

Képviseld az értékeidet
Ne feltételezd azt, hogy azok, akiket szeretsz gondolatolvasók, és nem támasztanak feléd semmiféle elvárást, amikor stresszes vagy. Ülj le a szeretteiddel, és tárgyald meg velük, hogyan kaphatnád meg, amire szükséged van, és hogyan elégülhetnének ki az ő szükségleteik is ezekben a nehéz időszakokban. Keresd meg ennek módját, majd tartsd magadat a megbeszéltekhez.

 


A Business Insider cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen