4 tipp, hogyan hozzunk még több wellness-kezdeményezést az irodába

szerző: Jobline
2019 április 01.

Napjainkban mindenki keresi a módját annak, hogyan lehet jobb életminőséget elérni, egészségesebb szokásokat bevezetni. Elfoglaltságunk miatt azonban a wellness néha az utolsó helyre szorul a teendők sorában. Ellenben, ha a munkahelyi kultúránk része, akkor mindig szem előtt van, és sokkal nagyobb motivációink is lesz rá. Azok az emberek ráadásul, akik jól érzik magukat a bőrükben, több energiával rendelkeznek, és általában motiváltabbak a céljaik elérésében.

Íme 4 taktika a munkahelyi wellness kezdeményezések javítására:

#1. Havi csapatedzések

Minden hónapban ösztönözhetjük a munkatársainkat arra, hogy vegyenek részt egy másik csoport edzésprogramjában, legyen szó sziklamászásról, CrossFit edzésről vagy bokszról. Mindig olyan edzéstípust válasszunk, amely az edzettség minden szintjén megvalósítható, és próbáljuk bevonni ezekbe a tevékenységbe embereinket a nap folyamán. Minél több edzéstípusra van lehetőség, annál valószínűbb, hogy mindenki megtalálja azt az egyet, amelyet szívesen űz nap mint nap.

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

#2. Újítsd fel a hűtőt

Még az étrendjükre leginkább odafigyelők is nassolnak munkaidőben, ezért biztosítsuk a csapatunk számára az egészséges választásokhoz való hozzáférést. A chips és a keksz helyett tegyük tele a hűtőt friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, zöldségchipsekkel, müzli szeletekkel, olajos magvakkal.


#3. Táplálék a szellemnek is

Amikor csak lehetséges, integráljunk edukációs eseményeket is a cég mérföldkő-ünnepeibe. Szervezhetünk edukációs programokat az egészséges és fenntartható táplálkozásról, élelmiszerekről. Fontos, hogy tájékoztassuk a munkavállalókat arról, hogyan tartható fent a táplálkozási trend mind az irodában, mind azon kívül.

#4. Csapatban könnyebb

Ha együtt izzadhat meg a csapat, az összehozza az embereket, ezért kezeljük kiemelten azokat a wellness kezdeményezéseket, amelyeket csoportokban végezhetünk, például a már említett havi edzéseket, vagy a cég által szponzorált minitriatlonokat vagy futóversenyeket.

Hozzunk létre olyan munkahelyi kultúrát, ahol a fitnesz fontos, így a munkatáraink is elégedetté válnak, és közelebb kerülnek egymáshoz. A négy stratégia végrehajtásával sikerülhet megvalósítani célunkat!

A Recruiter cikke nyomán

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen