7 jele annak, hogy már sikeres vagy, csak még nem tudsz róla

szerző: Jobline
2019 április 05.

Ha a sikeres emberekhez hasonlítgatod magadat, véged van. Hiszen mit értél el hozzájuk képest? Ez hibás hozzáállás. Önmagaddal mérd magad.

A fent említett hasonlítgatással az a baj, hogy mindig sokan lesznek olyanok, akik sikeresebbek nálad, és ezért irigykedhetsz rájuk. Sokan okosabbak, szebbek, gazdagabbak vagy sokkal boldogabbak, mit te. Pedig lehet, hogy a magad módján már te is rég sikeres vagy, csak nem tudsz róla. A The Muse szerint ha ez a 7 dolog igaz rád, te is sikeres vagy:

1. Keresel már annyit, hogy azt vedd meg, amit akarsz

Félreértés ne essék, itt nem a kiüresedett fogyasztói mentalitás propagálásáról van szó, hanem arról, hogy szabadon dönthetsz, amikor a pénzről van szó.

Például olyan helyen bérelhetsz lakást, ahol este anélkül is bátran hazamehetsz, hogy pajszer lenne a kabátod alatt. Nem kell azon tipródnod, hogy új cipőt vegyél-e a régi lyukas helyett, vagy elutazz egy színházi fesztiválra. És elmehetsz magánorvoshoz is, ha nem szeretnél bakteriális fertőzést összeszedni a lerobbant állami kórházban, meg bármikor kiruccanhatsz a barátaiddal valamelyik tengerpartra, hogy kicsit feltöltődj.

Ha ezt mind megteheted, a magad ura vagy, ami hihetetlenül jó érzés – legfeljebb még nem tudatosítottad magadban.

2. Vannak igazi barátaid

Van 1200 ismerősöd a közösségi médiában, de közülök hánnyal tudod megbeszélni a legsúlyosabb problémáidat? Hányra mernéd rábízni a kutyádat?

Ha nem csak két-három közeli barátod van, hanem jóval több, azt jelenti, hogy jó néhányan értékes embernek tartanak, és jól érzik magukat a társaságodban, ez pedig óriási ajándék. Ráadásul kutatások bizonyítják, hogy akinek sok közeli barátja van, tovább él.

3. Te választod meg, hogy kik vegyenek körül

Sokan vannak, akiket a munkatársaik vagy az ügyfeleik őrületbe kergetnek, már akkor viszketegséget kapnak, ha csak rájuk gondolnak. Ugyanez igaz lehet az úgynevezett barátokra is.

Kínos igazság, de minderről te tehetsz. Hagyod, hogy olyan emberek vegyenek körül, akiket ki nem állhatsz.
A sikeres emberek a hasonlókat vonzzák. A profik a profikat, a kedves emberek a hasonlóan kedveseket, a kiváló főnök a kiváló beosztottakat.

Ha csupa olyan ember vesz körül, akikkel szívesen vagy együtt, minden rendben van. Amennyiben nem, ideje változtatni ezen.

4. A kudarcot értékes tapasztalatnak tekinted

Roppant kellemetlen, ha az embert kudarcok érik, akár az ő hibájából, akár másokéból. Ám a kudarc nagyszerű lehetőség a tanulásra. A sikeres embereket biztosan több pofon érte, mint téged, és éppen azért juthattak a csúcsra, mert a kudarcok arról győzték meg őket, hogy még kitartóbban kell próbálkozniuk.      

Ha te is így állsz hozzá a kisebb-nagyobb bukásokhoz, máris sikeres embernek tekintheted magadat, mert arra törekszel, hogy napról napra jobbá válj és egyre többet hozz ki magadból.

 


5. Nem vársz el szívességet

Biztos veled is előfordult már, hogy tartalmas beszélgetésbe bonyolódtál valakivel, egyre szimpatikusabbnak találtátok egymást, aztán a másik egyszercsak előhozakodott a farbával: szükségem van erre meg arra. Ilyenkor rögtön megfagy a levegő, mert rájössz, hogy a másik csak érdekből próbált barátkozni. Ha ilyenkor visszautasítod a kérést, bűntudatot érzel, és a továbbiakban rossz érzéseket táplálsz a másik iránt – pedig valószínűleg az lett volna a rosszabik eset, ha engedsz neki.

A sikeres emberek nem kérnek szívességet, bár ha önként felajánlják nekik, esetleg elfogadják. Nem érzik szükségét, hogy mások húzzák ki őket a bajból, inkább arra törekednek, hogy ők segítsenek másoknak.

6. Nem akarod mindenáron learatni a babérokat

Hegyeket mozgattál meg, és sikerült elérni a célokat, mégsem kérkedsz vele, hanem csödnben, elégedetten konstatálod, hogy megint jól dolgoztál.Ha elismerik a teljesítményedet, annak természetesen örülsz, de nem szomjazod a gratulációkat, elég a tudat, hogy megcsináltad. Amennyiben ez a helyzet, sikeres vagy.

7. Van célod

A sikeres embereknek van céljuk, amiért lelkesednek, amiért bármit megtennének, legyőzve minden akadályt. És ez a lelkesedés másokra is átragad.

Ha neked is van célod, ami előre visz, amiért hajlandó vagy hajnalban kipattani az ágyból, sikeres vagy, tekintet nélkül arra, hogy mennyit keresel vagy mások mit gondolnak rólad.

Miért? Mert úgy élsz, ahogy akarsz, és ez a legnagyobb siker, amit el lehet érni az életben.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen