12 bizarr dolog, amit az emberek egy állásért tettek

szerző: Jobline
2019 május 08.

Dolgozz bármilyen iparágban, állást találni sosem egyszerű dolog. Vannak, akik nem elégszenek meg a hagyományos CV- és motivációs levél írással, hanem rendhagyó és meghökkentő módjait választják álommunkahelyük megszerzésének. Van, aki sajttortát süt, más óriásplakáton hirdet, és olyan is akad, aki tetoválást csináltat magára.

Íme néhány olyan bizarr megoldás, amely segített a jelentkezőnek munkát kapni.

 

#1. Egy férfi óriásplakáton hirdette magát

Adam Pacitti 2012-ben diplomázott az egyetemen, de nehézségei akadtak az álláskeresésnél. 250 önéletrajz kiküldése után rájött, hogy meg kell különböztetnie magát a médiapiac többi jelöltjétől. Ekkor vásárolt egy óriási hirdetési felületet, ahová egy óriásplakátot helyezett ki a következő szöveggel: „Az utolsó 500 fontomat erre a plakátra költöttem. Kérlek, adj nekem állást.” A férfit 60 interjúra hívták be, és végül állást is kapott.

 

#2. Egy tanuló LEGO-ból építette meg az önéletrajzát

Lisa Bowman egyedülállóan közelítette meg az önéletrajzírást, és egy virtuális, LEGO-tematikájú CV-t nyújtott be. Ezzel grafikusi képességeit, kreativitását is rögtön megcsillogtatta, így egyértelműen ő lett a befutó.

 

#3. Egy nő kő, papír, olló játékkal győzte meg leendő munkatársait

Mikor az interjún megkérdezték, miért ő lenne a legjobb választás, azt javasolta, hogy játszanak kő, papír, olló játékot annak eldöntésére, érdemes-e a munkára. A nő megnyerte a játékot, és a munkát is – leginkább azért, mert a cég értékelte a humorérzékét.

 

#4. Egy diák két mérföldet sétált egy hóviharban, hogy kézbesítse önéletrajzát

Egy főiskolai diák ott akarta hagyni mérgező munkakörnyezetét és rettenetes főnökét, ezért két mérföldet sétált a hóviharban, hogy egy kórházban kapjon állást. A nagy gesztus működött.

 

#5. Egy ember tetoválást csináltatott az arcára, hogy munkát kapjon egy reklámügynökségnél

Rudolph Troncone nyári gyakorlatot akart szerezni egy innovációs vállalatnál, ezért tetoválást csináltatott. Ez a merészség annyira lenyűgözte a céget, hogy azonnal megkapta az ösztöndíjat, mondjuk máshol nem igazán kaphatott volna a férfi állást a cég nevével a homlokán. (A siker ellenére kipróbálását nem javasoljuk.)

 

#6. 1998-ban egy férfi úgy jelentkezett egy új startup céghez, a Google-hoz, hogy sajttortát csatolt az önéletrajza mellé.

Egy férfi úgy döntött, hogy a nemrég alakult Google-nál szeretne dolgozni. A barátai körében isteni sajttortájáról volt híres, ezért egy szelet süteményt mellékelt az önéletrajzához. A dolog működött, behívták interjúra. Ennek ellenére a Google mégis elutasította. Azt mondják, a férfi később rájött, hogy karrierje egyik legnagyobb hibáját követte el.


 


 

#7. Fizetett Google-hirdetés mint önéletrajz

Alec Browstein azért fizetett, hogy önéletrajza rögtön feljöjjön hirdetésként a Google-ban, amikor a legjobb hirdetési vezetők saját nevükre keresnek rá. A hirdetés végül jól sült el, és Alec talált állást.

 

#8. Egy nő virtuális Valentin-napi csomagokat küldött leendő munkáltatójának

Kim lehetne a nagy Ő” – állt Kim Huynh weboldalán, amely egy virtuális Valentin-napi csomagnak volt álcázva. Még egy interaktív Flash játékkal is játszhattak a munkáltatók. Jelentős értékesítési képességének köszönhetően hét reklámügynökség is interjúra hívta.

 

#9. Egy nő karácsonyi fényekben üzent

Liz Hickok karácsonyi fényekkel üzente meg, hogy legnagyobb kívánsága egy HR állás a LinkedInnél. A helyi média szerint Hickok egyenesen Olaszországból kapott ajánlatot, de ő mindenáron Atlantában akart maradni a családjával. Nem tudjuk, hogy végül sikerült-e neki.

 

#10. Egy kanadai férfi saját kézműves sörével üzent

Brennan Gleason, a British Columbia egyik tervezője azzal keltette fel leendő munkáltatójának figyelmét, hogy saját kézműves sörét küldte meg, amelyet csak „Resum-Ale”-nek nevezett. Az önéletrajzot a sörösüveg címkéjére nyomtatta rá. Azonnal kapott állást.

 

#11. Egy brit férfi nem elküldte, hanem magára öltötte az önéletrajzát

Joe Busby sehol nem járt sikerrel az önéletrajzaival, ezért úgy döntött, felveszi. Bárhová is ment, magán viselte az önéletrajzát ingként. Egyelőre nem tudni, sikerrel járt-e, végül is, akinek nem inge, nem veszi magára.

 

#12. Egy férfi magára licitált az eBay-en

Josh Bulter 16 ezer fontért bocsátotta magát árverésre az eBayen. Az, aki az elemleírásra kattint, rögtön megláthatja Bulter önéletrajzát, amely 2011-ig vázolja fel tapasztalatait.

 

 

A Business Insider cikke alapján

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen