„Vidd a gyerekedet a munkába nap” – Számos előnye van!

szerző: Jobline
2019 május 15.

Bringázz a munkába nap; Vidd a kisállatodat a munkába nap – Ma már egyre több kezdeményezés próbál hozzájárulni az új generációk számára is vonzó munkahely megteremtéséhez. A Vidd a gyerekedet munkába nap (hivatalosan Vigyük a lányainkat és fiainkat a munkába nap – Take our doughters and sons to work) nemcsak az eseti gyerekfelügyeletre adhat megoldást, de számos előnye lehet a munkahelyi kultúrára nézve, sőt a jövő generációjának is segíthet saját karrierdöntései megalapozásában.

Az idén a 26. évfordulóját ünneplő kezdeményezés szülőanyja a Take Our Daughters And Sons To Work Alapítvány, amely szerint ez nemcsak egy karriernap, hanem megmutatja a fiatal generációnak az oktatás fontosságát, segíti kiépíteni a munka és a magánélet egyensúlyát, illetve egy megfelelő jövőkép kialakításában is támogatja a gyerekeket.

 

A legtöbb munkáltató számára a Vidd a gyerekedet a munkába nap csupa kérdést vet fel: Miért csinálom én mindezt? A kérdés jogos, a válasz pedig nagyon egyszerű: a gyerekek egész későbbi életútját, karrierjét, döntéseit, személyes kapcsolatait, tanulmányait meghatározhatja, ha testközelből ismerik meg, mit dolgoznak a szüleik, és velük töltenek pár napot a munkahelyükön.

 

A munka másik oldalát látva

Ahogy a Z generáció belép a munkaerő-piacra, az Y generáció tagjai pedig vezetőkké válnak (illetve maguk is szülővé), ugyanazt a kérdést tehetik fel, mint a szüleik, és eltűnődhetnek azon, miért is dolgoznak valójában. A Vidd a gyerekedet a munkába nap csökkentheti a fiatalokra nehezedő nyomást azzal kapcsolatban, hogy lerombolja az irreális elvárásukat a munka meghatározásával kapcsolatban. Segíthet abban is, hogy a gyerekek jobban értékeljék szüleik kemény munkáját, és kevésbé legyenek morcosak, amikor hazatérnek egy fárasztó nap után. Az is előfordulhat, hogy pont egy ilyen élmény fogja a gyerekeket motiválni az életcélok meghatározásában. A munka különféle aspektusainak megismerése abban is segíthet nekik, hogy eldöntsék, mit akarnak az élettől.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


 

A dolgok üzleti oldalát tekintve a HR csapatok számára kihívást jelentet, hogy egyensúlyt találjanak a tárgyi és az immateriális előnyök és jutalmak között. Ugyanakkor egyre több szervezet ismeri fel, hogy a munkavállalók jutalmazásának holisztikus megközelítése a legjobb mód. Az immateriális, hosszú távú jutalmak, mint például a minőségi idő eltöltése a családdal és a barátokkal, rendkívül értelmesek és értékesek, de nagyon nehéz mérni őket. A vállalati és HR-vezetők számára ez bonyolult kihívást jelent, és az ilyen megfoghatatlan, kontrollálhatatlan jutalmak helyett inkább azokra a dolgokra fognak fókuszálni, amelyeket irányítani tudnak.


 


 

Egy tágabb nézőpont

A mai munkahelyeken még mindig rengeteg félreértés adódik, ezért fontos, hogy a Vidd a munkába a gyerekedet napot sokkal tágabb szemszögből nézzük, a diverzitás, a befogadás, a hosszú távú tehetségmegtartás részének tekintsük. Ha biztosítjuk ezt a lehetőséget, azzal sokat tehetünk a munkavállalóinkért, illetve szeretteikért és természetesen a szervezetért, amiért dolgozunk. Nem utolsós sorban pedig a Vidd a munkába a gyerekeket nap bevezetése megkülönböztetheti a cég kultúráját más vállalatokétól.

 

 

A Tlnt.com cikke nyomán

 


 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen