4 módszer arra, hogyan használd ki az emberek rád gyakorolt hatását

szerző: Jobline
2019 június 27.

A kortárshatás nem mindig negatív: ugyan oka lehet a dohányzásra való rászokásnak a tizenévesek körében, de az iskolai teljesítményt is erősítheti. A kortárshatás nem múlik el a serdülőkor végén. Függetlenül attól, hogy felismerjük vagy sem, mindannyian tapasztaltuk annak kényszerítő erejét, hogy ugyanúgy gondolkodjunk és viselkedjünk, mint a körülöttünk lévők. Ha a barátaink szeretnek inni, nagy valószínűséggel, mi is inni fogunk. Ha péntekenként edzeni járnak, nagy valószínűséggel mi is edzeni fogunk a hétvégén.

De az egészség és a fitnesz nem az egyetlen olyan szokás, amelyet a kortárshatás befolyásol. Kollégáink például ösztönözhetik szakmai előmenetelünket, szellemi teljesítményünket. Ha szeretnénk jobban érezni magunkat fizikálisan, mentálisan, professzionálisan, közösségi szinten és spirituálisan is, akkor vegyük körbe magunkat olyan emberekkel, akik „kiprovokálják” belőlünk ezeket a pozitív viselkedési mintákat. Íme hogyan vedd magadat körbe ezekkel az emberekkel:


#1. Válaszd a csoportos edzést

Mindegy, milyen edzéstípust választasz, többet kivehetsz belőle, ha csoportosan csinálod. Kutatások megállapították, hogy az egyéni gyakorlatokkal ellentétben a másokkal való közös edzés 26 százalékkal csökkenti a stresszt, miközben az életminőségünket jelentősen növeli. A csoportos edzéshez használhatsz olyan applikációkat is már, amelyek többféle résztvevőt vonzhatnak egymáshoz. A legfontosabb, hogy hozz létre olyan támogató csoportot, amely arra ösztönöz, hogy valami nagyobbat érj el annál, amit egyedül is elérnél.


#2. Csatlakozz mesterelme csoporthoz

Függetlenül attól, milyen nehéz is a munkád, nem jelent kihívást, ha minden nap ugyanazokkal az emberekkel találkozol. A konferenciákon való részvételek rövid megoldást jelentenek, akárcsak a munka utáni találkozók, de van úgy, hogy ezek a lehetőségek mély kölcsönhatásokat biztosítanak és elősegítik a fejlődést. Keress inkább mastermind csoportokat. Nem számít, milyen a háttered, a munkaköröd, a pozíciód, meg kell ismerned szervezeten kívüli embereket is, hogy előrelépj – a mastermind csoportok pedig lehetőséget nyújtanak erre.


 


 

#3. Találj kreatív közösséget

A kreatív géniusz mítoszával ellentétben bármilyen készség képezhető. A kreatív közösségek nemcsak támogató hálózatként működnek, hanem a szakértői visszajelzések legjobb forrásai is.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#4. A közösség ne közösségi médiát jelentsen csak

Ha olyan vagy, mint a legtöbb elfoglalt szakember, akkor a közösségi órák közösségi média órákká válnak inkább. A facebookozás valószínűleg nem árt meg, sőt valójában segíthet azzal, hogy olyan emberekkel tartatod a kapcsolatot, akik inspirálnak téged, mégis nem árt tudni, hogy a túlzott szociális média felhasználás depresszióhoz, szorongáshoz, önbecsülési problémákhoz, hiperaktivitáshoz és alvászavarokhoz vezethet. Ezzel ellentétben a személyes találkozóktól jobb lesz az immunrendszer, a memória, sőt a stroke kockázata is csökken.

Függetlenül attól, hogy milyen irányban szeretnél fejlődni, szükséged van megfelelő hálózatra. Sem te, sem senki más nem mentes a társak befolyásától. Használd ki annak pozitív oldalát.

 

A Recruiter cikke alapján

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen