Így törd át az üvegplafont

szerző: Jobline
2019 június 28.

Akár vállalkozóként dolgoznak, akár céges alkalmazottként, a tehetséges, magasan teljesítő nők mindig akadályokkal néznek szembe a siker útján.

Ezek a nők bátorságot és elkötelezettséget vállalnak arra, hogy biztosítsák helyüket, és hogy megváltoztassák ezeket az akadályokat. Ha olyan nő vagy, aki intelligens módon jár karrierútján, akkor fontold meg az alábbi stratégiákat, amikor a vállalati ranglétrán haladsz felfelé.

 

#1. Emeld a színvonalat

Az a szint, ahol most állsz, nem fog eljuttatni oda, ahol a jövőben szeretnél lenni. A középszerűség nem lehet összefüggésben a nagy teljesítménnyel vagy magas potenciállal. Bármi is legyen a karriercélod, várj el többet magadtól, mint ahogy mások is csinálják. Ezt napi rituálék végzésével tudod kiépíteni, melyek célja, hogy kicsit mindig közelebb kerülj ahhoz, amit szeretnél elérni. Ébredj korábban, dolgozz tovább, végezd el gondosabban a feladatot – mindent tegyél meg, ami a teljesítmény növekedéséhez szükséges. Az eredmények rituálék nélkül nem történnek meg. Győződj meg róla, hogy olyan kiválósági szintet képviselsz, amely nagyobb sikerekhez vezet.

 

#2. Ejts több hibát

A hibák meglehetősen gyakoriak a siker útján. Nem számít, mennyire vagy okos, felkészült, hozzáértő, sokszor véthetsz hibákat a karriered során. A botladozások lehetőséget nyújtanak arra, hogy tanulj, megújulj, és új betekintést nyerj az utadba. Örülj a leckéknek, ahelyett hogy megpróbálnád elkerülni őket. Minél többet hibázol, annál jobb.

 

 

 

 

#3. Tudd a különbséget mentor és szponzor között

A mentorok azt a bölcsességet osztják meg, amelyet az életük során szereztek. Tanácsadóként működnek, irányt mutatnak. Ezzel szemben a szponzorok általában vezetők, akik pártfogoltjuk karrier sikereit egyengetik, és aktívan támogatják őket. Azáltal, hogy a pártfogoltnak új lehetőséget teremtenek, hitelt is adnak a pályafutásuknak. A nőknek mentorokra és szponzorokra is szükségük van, mivel a kettő által nyújtott együttes támogatás szintje nagyobb fokú mobilitást és hosszú távú szakmai sikereket biztosít.

 

#4. Lásd egészben a képességeidet

Könnyű elfelejteni, hogy a tudásod, a készségeid és a képességeid nem korlátozódnak csupán jelenleg karrier utadra. A szakmai tapasztalatok együttesen egészítik ki a szakmai képességeidet, vagyis ne vedd magától értetődőnek, amit tudsz. Áss mélyebbre, hogy megtaláld a módját, hogyan tudod mindazt beletenni, amit tudsz abba, amit csinálsz.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

#5. Network, delegálás, együttműködés

A siker soha nem egy magányos erőfeszítés eredménye. Az üzleti életben mindent egyedül csinálni a katasztrófa biztos receptje, függetlenül attól, mire vagy képes. A feladatok delegálása mellett, a céltudatos kapcsolatépítés és a másokkal való együttműködés hatalmas értéket ad a munkádhoz. A rendszeres networking igazi módja az új közönség elérésének és a szakértelem megosztásának. Nincs egyetlen helyes út a hálózatépítésre, de mindenképpen jól teszed, ha kilépsz a komfort zónádból és az iparági környezetedből. Meglepődhetsz, hogy milyen könnyen növekedhet így a befolyási köröd.

 

 

A Recruiter cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen