Ezek a leggyakoribb hibák a LinkedInen, amelyeket mindannyian elkövetünk

szerző: Jobline
2019 augusztus 15.

A LinkedIn szakértő Wayne Breitbarth szerint hét „főbűn” létezik a professzionális közösségi portálon. De szerencsére nem halálosak. Ha a következő hét hiba valamelyike a te profilodon is megtalálható, csupán 5 percedbe kerül, hogy kijavítsd azokat.

# 1. Hiba: Elfelejtjük kikapcsolni a hálózati értesítések (Notify your network) alternatívát.

Ez egy olyan megjegyzés, amely minden egyes kontaktunknak értesítést küld arról, ha valamilyen változtatást hajtottunk végre a profilunkon, például, ha felmondtunk azért, hogy szabadúszók legyünk (amely mások értelmezésében simán utalhat arra, hogy kirúgtak minket). Vagy, ami még rosszabb, minden apróbb változásunkról értesítést kapnak a kapcsolataink, naponta akár több alkalommal is. A hálózati értesítések funkciót azonban ki lehet kapcsolni egy időre (vagy örökre), és így teljes nyugalommal megtehetjük a saját privát beállításainkat a profilunkon. Ha pedig valami fontosat kívánunk közölni a nagyvilággal, visszakapcsolhatjuk egy rövid időre.

# 2. Hiba: Handabandázunk a tényekről a profilunkon, majd füllentéseinket azzal próbáljuk meg titokban tartani, hogy blokkoljuk a főnökünket

Valóban megéri vállalni a kockázatot azzal, hogy hamisan állítjuk azt, hogy felmondtunk, miközben valójában felmondtak nekünk? Komolyan gondoljuk, hogy minden olyan kapcsolatunkat blokkolni tudjuk, akik tisztában vannak a részletekkel? Ha blokkoljuk jelenlegi vagy korábbi főnökünket, akkor nagy valószínűséggel kíváncsivá tesszük aziránt, amit megpróbálunk előle elrejteni. Különben is, még mindig látnak minket… Például kérdezősködni kezdenek rólunk, a csalafintábbak pedig lejelentkeznek a LinkedInről, és a Google keresőben néznek utána a LinkedIn profilunknak. (Ugyanis az illető blokkolásával, a profilunk még mindig megtalálható a keresőben.) Ezért ragaszkodjunk a valódi és védhető tényekhez a LinkedIn profilunkon is.

# 3. Hiba: Vicces bakikat hagyunk a profilunkon

Különösen kínos, ha a profilunk tele van elütésekkel, nyelvtani hibákkal és véletlenszerűen beszúrt linkekkel, amelyek korábbi munkahelyed weblapjára mutatnak. Így a munkát biztos nem kapjuk meg, de legalább kicsit szórakoztatjuk a profilodra tévedt látogatókat.

# 4. Hiba: Elfelejtjük, hogy a LinkedIn-en küldött közvetlen üzenet (DM) több fogadónak valójában csoportos szöveg

Ha meggondolatlanul kiposztoljuk egy cikkünket 37 embernek, hogy arra ösztönözzük őket, lájkolják, vagy megosszák azt, akkor mind a 37 látni fogja, ahogy egymás után hagyják el a személyek a csoportbeszélgetést, pár cifra káromkodás vagy spam-bejelentés kíséretében.

<### articleImage ImageID="1fb80e3f-c070-4429-88e3-725f2f217464" AltText="" Description="" Source=" " Visible="true" GalleryID="" ImgAlign="center" ViewID="7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c" LinkType="none" CMSCaption="[[ Képelem () ]]" ###><### /articleImage ###>

# 5. Hiba: Az „Állások>Preferenciák>Tudják a fejvadászok, hogy nyitott vagy az új lehetőségekre” (Jobs>Preferences>Let recruiters know you're open to new opportunities,") opciónál gondolkodás nélkül „igen”-t jelölünk meg

Ha a munkáltatód vagy a céged HR-menedzserének van LinkedIn Fejvadász prémium azonosítója, akkor ezen keresztül fognak keresni. Ha ezt az opciót engedélyezed, akkor azt fogják feltételezni (valószínűleg helyesen), hogy épp elhagyni készülsz jelenlegi munkahelyedet.

# 6. Hiba:. Elfelejtjük a lista tetejére tenni a jelenlegi állásunkat

Pedig olyan könnyű odarögzíteni. Klikkelj a munkahelyek mellett lévő a fel és le(up/down) nyílra, így mozgatni tudod függőlegesen, időrendi sorrendbe állítva a munkahelyeidet.

# 7. Hiba: Elfelejtjük az üzleti e-mail címünket és telefonszámunkat megadni az „Advice for Contacting” mezőben

Ez esetben viszont azok az emberek, akik az első szintű kapcsolataidon kívül esnek, nem fogják tudni, hogyan érjenek el téged.

Az Inc cikke nyomán.

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen