Elégedett és elkötelezett munkavállalók? Ezt a 8 dolgot tedd meg értük!

szerző: Jobline
2019 augusztus 28.

Ha a munkavállalók nem tűnnek elkötelezettnek, az azért van, mert nem érzik magukat kiteljesedettnek sem a szakmai, sem a magánéletükben. Ezzel a 8 taktikával azonban változtathatunk ezen.

Változtassunk

A valódi vezetés azt jelenti, hogy mindig fel kell rázni a meglévő rendszert konstruktív változtatásokkal. Keressük meg a módjait, hogyan lehetne javítani a cég politikáján és gyakorlatain. Javasoljunk új módszereket a cselekedetekhez – legyen ez egy új irányelv, amely például lehetővé teszi a háziállatok behozatalát az irodába, vagy egy olyan gyakorlat, amelynek segítségével a dolgozók idejük nagy részét az általuk választott projektekkel foglalkozhatnak. Ez nem arról szól, hogy keresztes hadjáratot kell folytatnunk a jelenlegi politikák ellen, csupán azt, hogy mindenki számára jobbá tesszük a munkakörnyezetet.

 

Tegyük prioritássá a munka-magánélet egyensúlyát

Kutatások azt bizonyítják, hogy amikor az alkalmazottak elégedettek mindkét területen, akkor korlátlan erőfeszítéseket képesek tenni munkájukért, a vállalat pedig egyértelműen részesülni fog ezen erőfeszítések előnyeiből. A nagyobb rugalmasság biztosítása pozitív hatással jár a bevonzás és a megtartás tekintetében is.

 

Új politikák, gyakorlatok és helyek

Családbarát politikát és gyakorlatokat kell folytatnunk. Tegyünk javaslatot a nagyobb rugalmasságra, és olyan kultúra kialakítására, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy magukat vigyék a munkába, vagyis képességeiket, tehetségüket, egyedi hozzájárulásukat. Biztosítsunk olyan helyeket, amelyek lehetővé teszik az ideális munkavégzést.

 

Legyünk hajlandók „tengerimalacokká” válni

Ha új politikát vagy családbarát gyakorlatot javasolunk, kínáljunk csapatunknak kísérleti lehetőségeket. Kísérletezzünk az otthoni munkával, az alkalmazottak választási szabadságával. Ha a kísérletek eredményre vezetnek, akkor lendületet adunk más osztályoknak, csapatoknak is az új munkamódszerek bevezetésére.

 

Építsünk szoros köteléket más vezetőkkel is

Olyan vezetők társaságát keressük, akik szintén tesznek lépéseket a munka és a magánélet teljesítésének érdekében. Osszuk meg ötleteinket, és cseréljünk jó gyakorlatot.

 

 

 

 

Legyenek új ötleteink

Vezetőként egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy kapcsolatban maradjunk a hálózatunkkal a szervezeten belül. Tegyünk fel kérdéseket, és értsük meg, mit tesznek más cégek és vezetők a munka-magánélet teljesítésének támogatására. Rendszeresen hozzuk be ezeket az ötleteket a saját vállalatunkba.

 

Szenteljünk figyelmet saját választásainknak

Soha ne becsüljük alá azt a megközelítést, hogyan irányítjuk életünket és karrierünket. Azok a döntések, melyeket meghozunk, másokra is hatással vannak. Látják, mit csinálunk, és feltételezik, hogy viselkedésünk kulturálisan elfogadható a vállalaton belül. Végül is a vállalat vezetői pozícióba helyezett minket, ami azt jelenti, hogy az emberek figyelni fogják, mit csinálunk.

 

Mentoráljunk másokat

Ha hatékonyan vezetünk, az emberek hozzánk fordulnak majd tanácsért, jóváhagyásért, bátorításért. Legyünk mentorok. Szenteljünk időt a kapcsolatfelvételre, a támogatásra.

 

Hatással és hatalommal rendelkezünk vezetőként, ezért felelősek vagyunk a változásért, és azért, hogy megteremtsük a lehetőséget munkavállalóink elégedettségére. Fontos, hogy segítsük cégünket egy elkötelezett, energiával teli és szenvedélyes csapat kiépítésében. Ez mindenki számára győztes helyzet.

 

 

A Fast Company cikke nyomán

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen