Így említsd a maszek melódat az állásinterjún

szerző: Jobline
2019 szeptember 03.

Van, amikor nem veszik jó néven, hogy van még egy munkád, de ügyesen a javadra is fordíthatod a helyzetet, különösen, ha transzferálható készségeket fejlesztesz maszekolás közben.

Ha azt szeretnéd, hogy a maszekolás ténye előnyödre válják az állásinterjún, tartsd észben az alábbiakat:


#1. Döntsd el, coming outolsz-e egyáltalán

Előfordulhat, hogy a mellékes munkáról jobb hallgatni, egyes esetekben azonban kifejezetten megéri felhozni a témát.

Ha egy egyszerű guglizással kideríthető, hogy van mellékes munkád – például intenzíven blogolsz –, jobb, ha őszintén kiteríted a kártyáidat. Így eloszlathatod a kételyeket, hogy nem lesz elég időd a főállásod beli munkádra, vagy bizalmas céges infólat fogsz kiteregetni a neten.

Ha a maszek munka közben releváns tapasztalatokat szerzel, vagy fejleszted a főállásodhoz szükséges készségeidet, szintén érdemes elárulni, mivel foglalkozol. Ez még fontosabb akkor, ha maszekolás közben úgy tudsz fejlődni, ahogyan az előző főállásodban nem tudtál.

Akármilyen is a helyzet, ha coming outolsz a maszekolást illetően, hangsúlyozd, milyen sok pluszt jelent az új munkád és a cég fejlődése szempontjából.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


 

#2. Legyen a tarsolyodban néhány sikertörténet

Felmerülhet a kérdés, hogyan állsz az idővel, vagyis miként tudod összeegyeztetni a főmunkát a maszekolással, például ha a főállásodban egész héten át estig bent kell maradni, mert tűzoltás van. Erre az esetre készülj olyan sztorikkal, amikor kreatívan oldottál meg hasonló problémát.

Érzékletesen mutasd be, milyen profi vagy az időmenedzselés terén, mesélj történeteket, amikor a multitasking sem tudott kifogni rajtad.


 


 

#3. Jelezd, hogy a maszekolásból nem lesz főmunka

A potenciális új munkáltató amiatt is aggódhat, hogy azonnal otthagyod őket, amint a maszek meló annyira kinövi magát, hogy simán meg tudsz élni belőle. (Például a kis underground biolekvár-webshopodból komolyabb mainstream webshop lesz.) Meg kell nyugtatnod a munkáltatót, hogy hosszú távon lojális maradsz hozzájuk.

Vagyis lehetőleg ne áradozz arról, milyen vérmes reményeket fűzöl a mellékes munkádhoz. Azt ecseteld, hogy az adott cégnél képzeled el a jövődet, és ebben a hobbimunkád cseppet sem akadályoz.

 

#4. Készülj fel arra, mit mondasz, ha a maszekolás jövőjéről kérdeznek
A munkáltató megkérdezheti, hogy abbahagyod-e a mellékes munkát, ha fölvesznek. Ez különösen akkor releváns kérdés, ha a maszek munka ütközhet a leeendő főállásodban végzett tevékenységgel. (Például hasonló profilú cégnél vagy külsős távmunkás.)

Megfontoltan kell válaszolni. Érdemes olyasmit mondani, hogy ha a leendő főállás megfelelő jövedelmet és szakmai fejlődést biztosít, valószínűleg felfüggeszted vagy teljesen abbahagyod a maszekolást.

 

A Recruiter cikke nyomán

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen