Ezzel a nyolc kérdéssel megtalálhatod a célodat egy kutatás szerint

szerző: Jobline
2019 szeptember 10.

Sok ember törekszik arra, hogy nagyobb szenvedéllyel végezze a munkáját. A Michigan Egyetem tanulmánya szerint tovább élnek azok az emberek, akik értelmet és célt találtak a munkájukban. De hogyan fedezzük fel a célunkat? Ez a nyolc kérdés segíthet kideríteni.

Manapság a munka és a magánélet két, egymástól teljesen különálló terület. Szeretnénk produktívabban, nagyobb szenvedéllyel dolgozni, és közben így is élni. Egy tanulmányban, melyet a Michigan Egyetem kutatói készítettek, egy 27 évvel ezelőtt készült analízis adatait vizsgálták meg, és azt találták, hogy van egy dolog, amely összefüggésbe hozható az emberek jobb életkilátásaival. Ez az egy dolog pedig egyértelműen kapcsolatban állt a munkában való teljességgel, boldogsággal és maximális produktivitással.

 

Céllal és értelemmel élni és dolgozni

A kutatók azt találták, hogy azok, akik értelmet és célt láttak a munkájukban, hosszabb ideig éltek azoknál, akik nem így voltak ezzel. Egy másik kutatás is megmutatta, hogy az értelemmel és céllal végzett munka nagyobb elkötelezettséghez, motivációhoz, produktivitáshoz és megtartáshoz vezet. A cél megteremti annak misszióját, hogy valami értékeset hozzunk létre. A cél magába foglalja, akik vagyunk, és amit csinálunk. Arra hív minket, hogy megvalósítsuk a vágyainkat, ezért ennyire erőteljes, ha vannak céljaink a munkában. De hogyan tudjuk kihámozni magunkból, hogy mi ez a cél? Az alábbi kérdések tudnak ebben a segítségünkre lenni:

 

#1. Mi a szupererőnk?

Ne legyünk szerények, legalább magunk előtt. Gondoljuk át, miben vagyunk a legjobbak, miben rejlik az erőnk, mi az, amivel hozzá tudunk járulni a világ jobbá tételéhez?

 

#2. Mik az értékeink és miben hiszünk?

Miben hiszünk a leginkább? Mi az, ami vezet minket a mindennapokban? Amikor ragaszkodunk ezekhez az értékekhez, az mások számára is nagyon inspiráló tud lenni.

 

Nézd meg legfrissebb állásainkat:

BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

 

#3. Mit csinálunk a szabadidőnkben?

Szenteljünk figyelmet annak, mit szeretünk legjobban csinálni a kötelezettségeinken kívül. Miről álmodozunk? Azok a dolgok, amelyek lefoglalnak, azt jelzik, hogy ezeket a dolgokat van értelme csinálni.

 

#4. Melyik volt a legboldogabb pillanatunk?

Mit csináltunk akkor, és mi okozott benne örömet? Keressünk témákat. A köztük lévő közös szálak segíthetnek kibogozni, mi lehet az életcélunk.

 

#5. Mit tanultunk a karrierhibáinkból és győzelmeinkből?

A kudarc győzelmet hoz, hiszen olyan értékes tanulási tapasztalatokat rejt, amely segít végül. Gondoljunk bele, mi történt azokban az esetekben, melyek fájdalmat hoztak, és mi történt azokban, melyek örömöt. Kik voltunk azokban az időkben? Miben jeleskedtünk? Ezekben a válaszokban rejlik a célunk is.

 

 

 

#6. Milyen tetteket kell végrehajtanunk?

Találjuk ki, milyen problémákat kell megoldanunk. Mit kell a világnak nyújtanunk? Vegyük figyelembe a kérdések magasabb rendű, nálunk nagyobb természetét. Célunk gyakran valami nagyobb az egyéni boldogulásnál.

 

#7. Mit hiányolnának a munkatársak, ha nem dolgoznánk?

Itt olyan dolgokat érdemes számba venni, amelyek másokon segítenek. Olyan tulajdonságokról és készségekről van szó, melyek hiányoznának másoknak, ha nem lennének.

 

#8. Mit mondanának az emberek arról, mit kéne csinálnunk?

Tájékozódjunk arról, mit mondanak az emberek arról, mi az, amire születtünk. Mit mondanak mások a tehetségünkről? Ezek olyan nyomokat adhatnak, melyek végül elvezetnek a célunkhoz.

 

 

A Business Insider cikke alapján

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen