HR Tech World konferencia- a cégek 38%-a úgy gondolja 5 éven belül automatizálva lesznek a folyamatai

szerző: Jobline
2017 november 08.

Az idei őszi HR Tech World konferenciának a RAI Amszterdam adott otthont. Idén - a korábbi hagyományoktól eltérően - az első napon több színpadon is párhuzamosan folytak a megnyitó előadások a Future of Work, a HR Tech, az iRecruit és a Digital HR témákban.

A konferencia 2 legfontosabb üzenete a HR közösség számára:

1. A cégeknek – és ennek következtében a HR-nek – a legfontosabb prioritásai között kell szerepelnie a dolgozói élmény személyessé tételének, mivel a dolgozói jóllét és a teljesítmény egymástól elválaszthatatlanok.

2. A HR szakemberek készségei elavultak, fejleszteni kell a „design” gondolkodást, a marketing és márkaépítési ismereteket, de legfőképpen azt a képességet amellyel a HR el tudja képzelni, hogy hogyan kell a jövőben kiszolgálnia a szervezetet.

Felmérés a robotizációról

A Deloitte felmérése szerint 2017-ben a cégek 38%-a azt gondolja, hogy öt éven belül teljesen automatizálva lesznek a folyamatai. 77% gondolja azt, hogy az automatizáció eredménye „jobb munkakörök” és ezáltal nagyobb dolgozói elégedettség, a munkaerő megtartása lesz és csak 20% gondolja azt, hogy munkahelyek fognak megszűnni emiatt. A cégek 50%-a gondolja úgy, hogy a munkatársak együtt fognak dolgozni a robotokkal és a mesterséges intelligenciával.

Mindezek mellet az is kiderült a felmérésből, hogy a cégek 65%-nál a HR egyáltalán nincs bevonva az automatizáció bevezetésébe. Ez az adat a fenti fő üzenetek tükrében sajnos nem meglepő és megerősíti azt a személyes véleményemet, aminek évek óta minden fórumon hangot adok, hogy a HR-eseknek meg kell tanulniuk az üzlet nyelvét és a változási folyamatok élére kellene állniuk, különösen annak tükrében, hogy a piac teljes átalakulását láthatjuk,

  • a toborzásban a robotok és a MI,
  • a teljesítmény menedzsment és a tanulási folyamatok terén pedig a folyamatautomatizálás, a VR és az app-ok megjelenése miatt.

Láthattunk példákat is, a Netflix elvén létrehozott video alapú globális cégek által alkalmazható tanulási megoldásra, vagy a nyelvi korlátok áthidalására augmented reality segítségével.

Érdekesség volt az IBM-el közösen végzett felmérés eredménye, ami szerint az európai HR-es csapat kevésbé felkészült az analitika használatában, mint társaik más földrészeken, miközben a feléjük támasztott igény ugyanaz. (akit érdekel, az elemzés angol nyelven elérhető itt: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?htmlfid=LOW14362USEN&)

 

 

Robotvera a robot toborzó

A tavaszi HRN-hez képest igen komoly áttörést láthattunk a robotok alkalmazásában, bemutatásra került az orosz start up cég által fejlesztett Robot Vera  (www.ai.robotvera.com) - a mesterséges intelligencián alalpuló toborzó - aki a toborzó csapatokat olyan alaptevékenységekkel támogatja, mint CV-k keresése job site-okon, jelöltek felhívása és személyre szabott válaszlevelek kiküldése. Robot Vera a jelöltenkénti toborzási folyamat költségét 50%-al csökkenti, mivel tízszer gyorsabb mint humán társai és csak alkalmas jelölteket továbbít személyes interjúra. Robot Vera jelenlegi orosz ügyfeleinél (Kelly Services, PepsiCo, Inditex, Adidas, Burger King) elért sikerei alapján a nemzetközi piacon is szeretné kipróbálni magát.

Új bérszámfejtési megoldás a Payzaartól

További érdekesség volt a Payzaar bemutatója, akik egy globális nyitott bérszámfejtő megoldás kifejlesztésén fáradozik. A bérszámfejtés terén a cégek évtizedek óta szeretnének globális megoldást bevezetni, azonban erre transzparens és központilag kontrollálható software a piacon nem elérhető, mivel a bérszámfejtési szabályok országonként  más-más, bonyolult jogszabályok által vezéreltek. Payzaar most egy olyan felforgató megoldásban gondolkozik, ami őket a bérszámfejtés Uberévé vagy AirBnB-jévé tenné, mivel a megoldásuk transzparensen és integráltan köti össze az ügyfelet és a bérszámfejtő szolgáltatót. Megoldásukat már használja a Booking.com és a TomTom is.

Digitális állampolgárok, és digitális függőség

Számomra nagyon érdekes kontraszt volt a Booking.com Hr vezetőjének azon állítása, hogy „én egy digitális állampolgár vagyok és ez az én új normálisom” és Arianne Huffington beszélgetése Josh Bersinnel között, amelyből az derült ki, hogy Arianne jelenleg egy ingyenes alkalmazás globális  elterjesztésével foglalkozik, ami abban segít, hogy elkerüljük a függőséget a digitális eszközöktől.

A konferencia zárására is jutott meglepetés, a HR Tech World új nevet és brand-et kapott, jövőre már az UNLEASH-ről fogok beszámolót írni.

Összességében elmondhatjuk, hogy miközben egyre fontosabb a munkavállalói élmény, a munka és az egészség egyensúlya, tovább dübörög a felforgató technológiák bevezetése a HR-ben, ami segíti ezek megteremtését.

Cikkünk szerzője Forgács Judit HR-szakember, aki a HP Magyarország egyik alapító tagja, valamint az amerikai Convergys magyaroszági HR szolgáltató központjának alapítója. 2004-2007 között az EMEA Employee Care divízió operációs igazgatójaként dolgozott. 2009-2016 között az IT Services Hungary HR ügyvezetője volt. Jelenleg a fOrgXpert International ügyvezetőjeként közép- és nagyvállalatok vezetői tanácsadója. 2008 óta a budapesti Corvinus egyetem posztgraduális humán menedzsment szakának meghívott oktatója.

Forgács Judit korábbi cikkét ide kattintva olvashatod.

 

 

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen