4 „time management” fogadalom, ami tényleg működik

szerző: Jobline
2020 január 15.

Még alig múlt el 2019, és lefogadjuk, hogy te már tele rengeteg befejezetlen ötlettel, és sok csalódást is hoztál magaddal az elmúlt évből. Épp ezért a time management szakértők szerint idén érdemes kevesebbet csinálnod mindenből, hiszen ahogy a mondás is tartja, a kevesebb több.

Ez a 4 fogadalom segíteni fog neked szűkebbre szabni teendőid listáját.

Csinálj kevesebbet

Vizsgáld meg szigorúan, mivel töltöd az idődet, és nézd meg, mi az, ami csökkenthető, megspórolható, esetleg teljesen ki is hagyható a menetrendedből. Ez a néhány példa segíthet:

• Delegálj valakit a munkára, aki könnyen elvégzi.
• Lépj ki nagyobb felelősséget jelentő bizottságokból, klubokból, egyesületekből, melyekre nincs szükséged.
• Használd kevesebbszer a közösségi médiát, menj digitális detoxra. Segíthet, ha nem telepíted fel a telefonodra ezeket az alkalmazásokat.
• Online rendelj élelmiszert, intézz egyre több vásárlást a neten.

Fogadalom: „Elhatározom, hogy csökkentem azokat a tevékenységeket, amelyek sok időt vesznek el tőlem. Nem fogok kifogásokat gyártani, mondván, nincs elegendő időm a testmozgásra, alvásra, amikor legalább napi egy órát töltök a telefonom nyomkodásával.

Forrás: Jobline


Tudj kevesebbet


Nem kell mindenből naprakésznek lenned, állandóan figyelemmel kísérned barátaid legújabb posztjait, és nem kell elolvasnod minden sztorit a Facebookon. Ezen zavaró tényezők csökkentésének érdekében:

• Kapcsold ki a közösségi média értesítéseket a telefonodon, vagy távolítsd el az alkalmazást.
• Iratkozz le a hírlevelekről, a csábító cikkekről való értesítésekről.

Fogadom: „Úgy döntöttem, hogy kevesebbet érdeklődöm az online dolgok iránt, hogy jelen lehessek a körülöttem lévő emberek életében.”

Gondoskodj kevesebbet

Ahhoz, hogy igazán kedves és gondoskodó ember lehessél a közelebbi barátok, rokonok és persze önmagad számára, fontos, hogy meghúzd a határokat azokkal, akik nem feltétlenül szorulnak rá a gondoskodásodra folyamatosan, hiszen nem tudsz mindenkivel ennyit törődni. Tanulj meg nemet mondani:

• Ne válaszolj olyan e-mailekre, amelyeket valaki olyan ír, akit egyáltalán nem ismersz, főleg ha a kapcsolat nem jár kölcsönös előnyökkel.
• Vonakodj az értékesítési hívásoktól.
• Ne legyél mindig elérhető az ügyfelek számára, csak bizonyos periódusokban.

Fogadalom: Elhatározom, hogy kevésbé törődöm azzal, mit akarnak mások, különösen, ha idegenekről van szó, hogy időt szerezzek a prioritásaimnak, és jobban vigyázzak a hozzám legközelebb álló emberekre.

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK


Sajnálkozz kevesebbet


Ritka, hogy ha visszatekintünk az évünkre, az mondjuk: „Bárcsak több időt töltöttem volna az e-mailek megválaszolására.” Ezzel szemben inkább azon szoktunk sajnálkozni, bárcsak több olyan projektben haladtunk volna előre, amelyek szakmai vagy személyes szempontból is fontosak voltak a számunkra, vagy több időt szántunk volna szórakoztató tevékenységek elvégzésére, jobban vigyáztunk volna az egészségünkre. A megbánást így kerülheted el idén:

• Tedd fel a kérdést: Mi az, ami 5 év múlva is boldoggá tesz? 50 év múlva biztosan nem emlékszel majd a többletmunkára, de egy utazás emléke akkor is elevenen él majd benned. Ahogy az is, ha szándékosan tartod azokkal a kapcsolatot, akiket szeretsz, és nem hagyod, hogy a barátságaid elússzanak, mert nincs időd arra, hogy elérd őket. Ennek érdekében minden hónap első napján emlékeztesd magad, hogy lépj kapcsolatba azokkal, akiket szeretsz.
• Tudd, melyik szakmai projekt a legfontosabb számodra, és ennek érdekében mond nemet más kérésekre, hogy teljesítsd a célokat.

Fogadalom: „Olyan személyes és szakmai döntéseket fogok hozni, melyek segítenek nekem elkerülni a megbánást a nap, a hét vagy az év végére. Kevesebb figyelmet fordítok a jelen impulzusainak, és többet arra, milyen emberré szeretnék válni.”

A Fast Company cikke nyomán

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről! 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen