MÁV Ösztöndíj program 2019-2020 - interjú Gáldi Tamással (X)

szerző: Jobline
2019 december 04.

Gáldi Tamás (27) 2018 áprilisától 2019 januárjáig volt ösztöndíjas közlekedésépítő mérnök hallgató a MÁV Zrt.-nél. Ezt követően csatlakozott Pályakezdő Diplomás Programunkhoz, és jelenleg mérnök gyakornokként dolgozik vállalatunknál. Interjúnk keretében az ösztöndíjas időszakának tapasztalatairól és további terveiről kérdeztük Tamást.

Miért jelentkeztél a MÁV Zrt. ösztöndíj programjára?

Közlekedésépítő mérnök mesterszakon tanultam a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen, amikor jelentkeztem. Már évek óta tudtam, hogy a vasút irányába szeretnék az egyetem után továbbmenni, ezért tökéletesen passzolt a program az elképzeléseimhez. Nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőséget láttam benne, és kifejezetten jól hangzott az anyagi vonzata is, amellyel a már meglévő egyetemi ösztöndíjamat is megtoldhattam. Diákként ilyen módon anyagiakhoz jutni igen szerencsés helyzetet jelent szerintem manapság.

Milyen elvárásaid voltak a program felé?

Tapasztalatszerzés és ösztöndíj-kiegészítés. Illetve hozzáadott értékként gondoltam arra, hogy egy ilyen program kifejezetten jó lehetőség a vasútszakmai networkingre is.

Mi az, ami ezekből megvalósult?

Lényegében minden. A hirdetésben leírtak alapján egyértelmű volt, hogy mire számíthatok. A megvalósuláshoz persze kellett egy erős személyiséggel rendelkező mentor, valamint az ő és a munkatársainak a támogató hozzáállása. Mindezzel kiegészülve tényleg azt kaptam, ami a csomagoláson szerepelt. És ennek nagyon örültem!

Forrás: MÁV Zrt.


Mit vártál a mentorodtól és mit kaptál tőle?

Támogatást vártam elsősorban. Hatalmas ugrás egyetemistaként belecsöppenni egy nagyvállalat életébe és annak szervezeti kultúrájába. Ilyenkor nagyon jól jön az, ha valaki segít neked ebben az ugrásban. Ezenkívül kifejezetten jól esett az, hogy ténylegesen érdekelte mind a mentoromat, mind a munkatársaimat az, hogy ki is vagyok én, honnan jövök, mik a céljaim. Nagyon élveztem ezt az érdeklődést és a személyes jó viszonyra való törekvést. Egyszerre voltam meglepve és meghatva, hogy nullkilométeres „újoncként” ennyi energiát fektetnek belém.

Segített-e a program a szakdolgozatod megírásában?

Abszolút. Akkorra a kollégáim már ismertek engem, és én is egyre inkább megismertem a MÁV-ot. A mentorom mellé kaptam egy nagyszerű, segítőkész konzulenst a vállalaton belül, aki a kollégákkal közösen mindent megtett a dolgozatom sikeréért: információkat és kontaktokat szereztek nekem, eljuttattak olyan helyszínekre, ahová szükséges volt, és ha kezdtem elveszni a témámban, akkor visszaterelgettek a helyes útra. Nagyon örültem a segítőkészségüknek, és jó érzés volt megtapasztalni, hogy ők is örömmel karolják fel a „kezdő vasutasokat”.

Jellemezd 3 szóban a programot!

Tapasztalat, tapasztalat, tapasztalat. De ezek sokfélék voltak: sok helyről és sok formában.

Az ösztöndíjas időszakodat követően idén februárban becsatlakoztál a Pályakezdő Diplomás Programunkba is, és azóta mérnök gyakornokként dolgozol nálunk.
Mik a további terveid?

Mivel hamarosan véget ér az ösztöndíjas időszak után következő mérnök gyakornoki évem is, lassan tényleg hasznos dolgozója lehetek a vállalatnak. Időközben megszereztem a forgalmi és szakaszmérnöki vizsgákat is, úgyhogy izgatottan várom a további kihívásokat és igyekszem minél precízebb, szorgalmasabb dolgozója lenni a magyar vasútnak.

Tamásnak gratulálunk a szakdolgozatához és kívánjuk, hogy a jövővel kapcsolatos tervei mielőbb váljanak valóra!
Ha Téged is érdekel a vasút világa, jelentkezz hozzánk ez évi ösztöndíj programunkra, és tekints be a kulisszák mögé!

www.mavcsoport.hu/osztondíj

Jobline  •  ösztöndíj  •  MÁV
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen