Interjú a Semcon magyarországi cégvezetőjével, Pataki Máriával (x)

szerző: Jobline
2021 március 10.

Mesélj egy kicsit a szerepedről a cégben! Hogyan kerültél a jelenlegi pozíciódba? Ez milyen feladatkörrel járt akkoriban?

A Semcon magyarországi irodájának vagyok a cégvezetője, mint cégvezető lettem felvéve még anno 2007-ben. Az volt a feladatom, hogy szinte a nulláról felépítsem a magyarországi irodát. Akkor még csak 6-8 ember volt a csapatban és rendkívül motivál az, hogy ma már 230-an vagyunk.

Ez elég komoly növekedés…

Igen, egyre több embernek tudunk munkát adni nagyon jó körülmények között, és látom, ahogy elindulnak, haladnak egyről a kettőre, mindenki tudja menedzselni a kis életét, ez engem nagyon lelkesít. Ad egy belső megnyugvást, hogy a döntéseink révén rengeteg embert hozzásegítünk ahhoz, hogy jó cégnél tudjanak dolgozni. A másik pedig, hogy ez a szakma is nagyon sokat fejlődik, ahogy megyünk a digitalizáció irányába, ma már teljesen máshogy csinálunk dolgokat, mint mondjuk 10 vagy 15 évvel ezelőtt. Sok évvel ezelőtt jómagam is dolgoztam technical writerként, mikor kezdtem a Semconnál, projektmenedzserkedtem is, ellenőriztem leadandó anyagokat, úgyhogy elég mélyen benne voltam a szakmai részben is.

Akkor te látod a teljes karrierutat, amin végigmennek az új kollégák.

Igen, és így pontosan értem, hogy mi történik szakmai vonalon, sokkal hatékonyabban tudok segíteni az alattam dolgozó vezetőknek, és természetesen ők is az alattuk dolgozó kollégáknak. Nálunk minden vezető a szakmából kerül ki. Ők maguk is dolgoztak technical writerként, ugyanakkor megvan bennük az ambíció az emberek vezetésére. Ebben persze segítjük őket belső képzésekkel, vezetői utánpótlás programokkal. Azt látjuk, hogy így sokkal hatékonyabban tud működni maga a vezető és a csapat is.

Nálatok hogy alakult a tavalyi év?

2020 nekünk is különleges volt, indult az év a megfelelő célkitűzésekkel, tervekkel, aztán jött a Covid. Mi az első cégek között voltunk, akik hazaköltöztek, annak ellenére, hogy korábban nálunk nem volt hivatalosan engedélyezett a home office. Hosszú távon azt látjuk, hogy a heti 2-3 nap home office megmarad, mert ezt szeretnék a munkavállalóink, ez az egyik nagy felismerése az elmúlt időszaknak. A másik pedig, amire nagyon büszkék vagyunk, hogy senkitől nem kellett megválnunk. Szerencsére kérdőíves felmérésekből az jött ki, hogy ez a helyzet sokkal inkább növelte az embereink lojalitását, ezek szerint álltuk a sarat.

Ha szeretnél többet megtudni a Semcon cégvezetőjéről, a teljes interjút itt találod.

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen