Egyenlő esélyeket a nőknek a munkahelyen!

szerző: Jobline
2014 december 10. Szóljon hozzá

Cégek sora vállalja egy közösségi akció keretében, hogy a nőknek ugyanolyan esélyeket biztosít a munkahelyen, mint a férfiaknak, egyben más vállalatokat is csatlakozásra biztatnak.

1 100 000 munkavállaló tartja sürgetőnek Magyarországon, hogy munkahelye tegyen azért, hogy egyenlő lehetőségeket, esélyeket kapjanak nők és férfiak is – derült ki a Gemius és a Nyitottak vagyunk kezdeményezés friss kutatásából. Ezért a 800 céget, szervezetet tagjai közt tudó kezdeményezés közösségi akciót indított. A nyitottakvagyunk.hu oldalon nyilvánosságra hozzák, hogy mit vállalnak, 2015-ben mit tesznek azért, hogy közelebb kerüljenek hozzá, hogy nők és férfiak ugyanolyan esélyekkel, lehetőségekkel találkozzanak a munkahelyen. Erre biztatnak másokat is.

Már az első nap több mint 50 vállalás érkezett, többek közt olyan, Magyarországon összességében több tízezer embert foglalkoztató vállalatoktól, mint az Auchan, a GE Hungary, a LogMeIn, a Microsoft, a Morgan Stanley, az NNG, a Sziget, a Ustream, és a Nyitottak vagyunk alapítói, a Prezi, az espell és a Google. Vállalások szólnak például a női vezetők számának növeléséről, részmunkaidős és távmunkában végezhető állások számának emeléséről, fizetéskülönbség feltárásáról, ha létezik, csökkentéséről, iskolásoknak, elsősorban lányoknak szóló programokról. Az akcióhoz csatlakozni a nyitottakvagyunk.hu oldalon lehet. A kezdeményezéssel inspirálni szeretnének másokat is.

esélyegyenlőség  •  Google  •  Prezi  •  nők a munkahelyen  •  Gemius
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)