Mit érdemes a jelöltektől kérdezni a régi, elcsépelt dolgok helyett?

szerző: Jobline
2015 november 12.

Hol látja magát öt év múlva? Mi motiválja önt? Kötelező folyton ezeket kérdezni az álláskeresőktől? Dehogyis, vannak sokkal okosabb kérdések is.

Az állásinterjún a munkáltató nem jól kérdez, ezért a jelölt nem tud beszámolni valódi céljairól és motivációról - így vélekedett egy friss amerikai felmérés alanyainak 31 százaléka. A Recruiter.com szerint ideje elfelejteni a tankönyvízű kérdéseket, és úgy kell elbeszélgetni a jelölttel, hogy fény derüljön arra, mi érdekli igazán, mi viszi előre az életben, azaz alkalmas-e a meghirdetett posztra. Josh Tolan négy jól ismert kérdést vett górcső alá, és másikat javasol helyettük.

1. Hol látja magát öt év múlva?
Miért nem működik? Azért teszik fel ezt a kérdést, hogy az interjúztató képet alkothasson a jelölt karriercéljairól. Hogyan képzeli a szakmai előmenetelét, milyen gyorsan szeretne feljebb lépni a vállalati ranglétrán és így tovább.

A jelöltnek viszont az interjú idején egyetlen célja van: hogy megkapja az állást. Ezért nyilván azt fogja válaszolni, amit a beszélgetőpartnere hallani akar. Vagyis olyasmit mond, hogy a cégnél képzeli el a jövőjét, és valamilyen reálisnak tűnő előléptetést említ vágyott célnél. A valódi ambícióit nem árulja el, mert attól tart, hogy amennyiben azok nem kötődnek a meghirdetett álláshoz, nem fogják őt felvenni.

Mit érdemes inkább kérdezni? Például ezt: ha a családjától kapna egy jelentős összeget, hogy indítson saját vállalkozást, mibe fogna?

Hogyha hipotetikus kérdést teszünk fel, a jelölt számára megnyílik az út, hogy szabadon beszéljen az elképzeléseiről, mert nem kell attól félnie, hogy rossz benyomást kelt. Az elképzelt vállalkozást bemutatva képet lehet kapni arról, mi érdekli igazán a jelöltet, milyen céljai vannak, mennyire szárnyal a fantáziája, mennyire ambíciózus.

2. Mi motiválja önt?
Miért nem működik? Túl általános kérdés, és bár fontos dologra próbál tapintani, nem érkezhet rá igazi válasz. A jelölt nyilván nem fogja azt mondani, hogy a pénz és a hatalomvágy motiválja, hanem olyan méretre szabott válaszokkal szolgál, amiket az első pár Google-keresés ki szokott dobni: a kihívások motiválják, az, hogy másoknak segíthessen, hogy egy sikeres csapat tagjaként minél gyakrabban kivehesse részét a közös győzelmekből.

Mit érdemes inkább kérdezni? Például ezt: ön számára milyen az ideális munkakörnyezet?

A jelölt erre elmondhatja, hogyan szeret dolgozni és mi tartja lendületben napi nyolc órán át. Kiderül, hogy csapatmunkás-e vagy magányos farkas, milyen kollégákkal és főnökökkel szeret együttműködni, örül-e, ha pezseg körülötte minden vagy nyugodt irodában tud csak hatékonyan dolgozni.


 

3. Mi iránt lelkesedik?
Miért nem működik? Mert a jelölt olyasmit fog említeni, ami a meghirdetett állással kapcsolatos. És persze lelkesedik a cég eredményeiért, a jól felépített márkáért meg a fejlett vállalati kultúráért.

Mit érdemes inkább kérdezni? Például ezt: mit szeretett legjobban a legutóbbi munkájában?

Ha konkrétumokra kérdezünk rá, jobban kiviláglik, hogy a jelölt szeretni fogja-e a munkáját, ha megkapja az állást. Kiderül, passzol-e az érdeklődése és a karriercélja a meghirdetett álláshoz, felelősségteljesen végzi-e majd a napi feladatait.

4. Mik az erősségei és a gyengeségei?
Miért nem működik? A jelölt természetesen a lehető legjobb színben akarja magát feltüntetni, ezért valamilyen hihető erősséget említ és nem számol be a valódi gyengeségeiről. Igazából viszont nem is az az érdekes, hogy miben erős vagy gyenge az illető, hanem hogy mit nem csinálna szívesen, ha megkapná az állást. Ugyanis ha nem élvezi a munkáját, nem fogja rendesen elvégezni a feladatait, vagyis kár lenne fölvenni.

Mit érdemes inkább kérdezni? Például ezt: mi volt az a feladat, amit a legutóbbi munkahelyén korrekt módon elvégzett, de nem szeretne többet ilyesmivel foglalkozni?

A válaszból kiderül, mi iránt nem lelkesedik igazán a jelölt, ami segíthet eldönteni, hasznos tagja lenne-e a csapatnak, ha megkapná az állást.

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen